Karner, la București. Victor Negrescu: România, în raport cu Austria, trebuie să fie mai incisivă

Victor Negrescu Foto: Crișan Andreescu
Victor Negrescu Foto: Crișan Andreescu

Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, a transmis că în privința Schengen, România mai are de așteptat. Victor Negrescu, europarlamentar PSD, a vorbit despre acest subiect la Antena 3 CNN. 

Victor Negrescu a vorbit despre ce se poate face în momentul de față și, mai exact, despre ce trebuie să facă România în raport cu Austria. 

„România în raport cu Austria trebuie să fie într-adevăr mai incisivă, să folosească toate mecanismele existente pe plan european, inclusiv folosirea dreptului de veto pe problematici similare pentru că este clar că guvernul din Austria a instrumentalizat această tematică a migrației în interes politic și electoral. Vreau să vă spun că la nivel european există o tendință promovată chiar de cancelarul austriac de transformare a mesajului dreptei într-un mesaj de extremă dreaptă împotriva migrației, pentru construcția unui zid la frontierele noastre.

Este o logică în spatele acestor demersuri. Din păcate noi suntem prizonierii acestei logici politice care merge împotriva noastră. Sunt mai multe instrumente prin care noi putem acționa, v-am spus, dreptul de veto, dar și Consiliul de Justiție și Afaceri Interne din iunie ar trebui să pună din nou acest subiect pe ordinea de zi în așa fel încât, din nou, împreună cu partenerii noștri europeni, cu Comisia Europeană, să arătăm Austriei că ceea ce face afectează unitatea europeană.

La nivelul Consiliului European, șefii de stat și de guvern, și acolo poate fi introdusă această tematică pentru a ridica miza discuțiilor și a arăta încă o dată de ce este nevoie de o mai mare implicare și din partea partenerilor noștri în a susține România și a izola pe alocuri Austria, în acest sens. Este clar că datele pe care ei le-au prezentat, inclusiv datele predate de Comisia Europeană, ceea ce reprezintă un conflict juridic ce de asemenea poate fi folosit în interesul României. Mai mult decât atât, cred că la nivel național trebuie să coagulăm mai bine mediul de afaceri austriac prezent în România care prin declarații ne susține, dar care ar trebui să acționeze mult mai mult. Inclusiv la Viena trebuie să fim prezenți în dezbaterea publică, ei sunt în dezbaterea publică din România.

Declarațiile pe care le-a făcut Ministrul de Interne austriac la București fac parte dintr-o construcție politică pe care acesta o are. Am intrat în jocul lui trebuie să avem dialog, dar nu trebuie să intrăm în jocul lor mediatic și comunicațional, ori asta este principala eroare a acestei vizite care trebuia să fie realizată, dar trebuia să fie mai bine pregătită în așa fel încât să nu cădem victime unui discurs politic care duce România în situația în care o duce și aduce câștig de cauză unor actori politici care, din păcate, folosesc România pentru interesele lor electorale.", a spus Victor Negrescu la Antena 3 CNN, în cadrul emisiunii lui Mihai Gâdea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel