Katalin Novak, președintele Ungariei, încercare de provocare la Carei față de un grup de manifestanți români / video

Sursă foto: Agerpres
Sursă foto: Agerpres

Katalin Novak, președintele Ungariei, a fost protagonista unei încercări de provocare față de mai mulți manifestanți români care scandau pașnic față de vizita acesteia în țara noastră.

Katalin Novak, președintele Ungariei, a participat miercuri, 12 aprilie 2023, la Carei, la dezvelirea statuii lui Kölcsey Ferenc, conform PortalSM.

Acesta a fost un poet, critic literar și politician maghiar. Rămas orfan de mic, și-a pierdut un ochi din cauza variolei. Între 1832-1835 a fost membru al Parlamentului ungar.

La eveniment a participat și Kelemen Hunor, președintele UDMR.

Statuia lui Kölcsey Ferenc a fost amplasată în fața Primăriei din orașul Carei și a fost realizată de sculptorul Győrfi Lajos din Ungaria, cu sprijinul Guvernului Ungariei și al Societății Poarta Europei.

Gest provocator al președintelui Ungariei

Mai mulți români au venit să manifesteze în mod pașnic față de dezvelirea statuii lui Kölcsey Ferenc la Carei. Aceștia au manifestat pe toată durata ceremoniei și au scandat mai multe lozinci, printre care: „Aici e România“ sau „Transilvania pământ românesc!“.

După eveniment, în loc să se deplaseze pe un traseu care să ocolească grupul de manifestanți care scandau inclusiv împotriva participării președintelui Ungariei la eveniment, Katalin Novak s-a îndreptat exact spre aceștia, într-o încercare de provocare.

Angajații SPP au fost nevoiți să deschidă umbrele pentru a-i asigura protecție oficialului maghiar, chiar dacă manifestanții nu au agresat-o fizic în vreun fel. Gestul angajaților SPP face parte din procedura standard de protecție a oficialilor.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel