Kate Middleton, Prințesa de Wales, a încheiat tratamentul de chimioterapie pentru cancer /video

FOTO: Reuters Marketplace
FOTO: Reuters Marketplace

Catherine, Prințesa de Wales, a anunțat luni că a finalizat tratamentul de chimioterapie pentru cancer, oferind un moment de ușurare familiei regale britanice, după o perioadă marcată de anxietate și suferință.

În ultimele luni, atât ea, cât și regele Charles al III-lea, socrul ei, s-au confruntat cu probleme grave de sănătate. Într-un mesaj video emoționant, Catherine a declarat: „Pe măsură ce vara se apropie de sfârșit, nu vă pot spune ce ușurare simt că am finalizat în cele din urmă tratamentul de chimioterapie.”

„Acum mă concentrez pe a face tot ce pot pentru a rămâne în remisie”, a adăugat ea. „Deși am încheiat chimioterapia, drumul meu spre vindecare și recuperare completă este lung și trebuie să continui să trăiesc fiecare zi pe rând.”

Prințesa a transmis că abia așteaptă să revină la activitatea ei publică, urmând să își reia un program ușor de evenimente pentru restul anului. Una dintre aparițiile sale notabile este așteptată în noiembrie, când va participa la o ceremonie dedicată victimelor războiului la monumentul Cenotaph, una dintre cele mai solemne date din calendarul regal.

Palatul Kensington, unde Catherine și soțul său, Prințul William, își desfășoară activitatea, nu a dezvăluit natura exactă a cancerului de care a suferit prințesa.

Mesajul emoționant al Prințesei de Wales

Catherine a distribuit mesajul pe platforma X (fostul Twitter), în care a reflectat asupra perioadei dificile pe care a traversat-o alături de familia sa. „Ultimele nouă luni au fost incredibil de grele pentru noi, ca familie. Viața, așa cum o știi, se poate schimba într-o clipă și a trebuit să găsim o cale să navigăm printre ape tulburi și drumuri necunoscute”.

Ea a descris lupta împotriva cancerului ca fiind una complexă și înfricoșătoare, atât pentru cei afectați direct, cât și pentru cei apropiați. „Această călătorie te aduce față în față cu propriile vulnerabilități într-un mod pe care nu l-ai considerat niciodată înainte, oferindu-ți o nouă perspectivă asupra tuturor lucrurilor”.

Catherine a subliniat, de asemenea, cât de important a fost sprijinul pe care ea și William l-au primit în această perioadă dificilă. „William și cu mine suntem atât de recunoscători pentru sprijinul pe care l-am primit și am găsit o mare forță în bunătatea, empatia și compasiunea celor care ne-au ajutat”.

Privind înainte cu speranță

Prințesa a încheiat mesajul cu o notă de optimism, afirmând că abordează noua fază de recuperare cu o „nouă speranță și apreciere pentru viață”. Ea a transmis un gând de susținere celor care încă trec prin propria lor luptă cu cancerul: „Sunt alături de voi, cot la cot, mână în mână. Din întuneric, poate ieși lumina, așa că lăsați acea lumină să strălucească puternic.”

Mesajul profund al Prințesei de Wales i-a impresionat pe mulți dintre susținătorii ei, care și-au arătat admirația și solidaritatea în această perioadă de recuperare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel