Kathleen Kavalec: Fermierii români oferă peste 95% din cartofii folosiți la producerea chips-urilor de către PepsiCo

Sursa foto: Guvernul României
Sursa foto: Guvernul României

Kathleen Kavalec, ambasadoarea Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, a ținut un discurs la deschiderea depozitului automatizat PepsiCo, eveniment care marchează finalizarea unui proiect de investiții în valoare de peste 100 milioane de dolari. 

„Aș dori să mulțumesc domnului Director General Berevoescu și echipei PepsiCo pentru invitația calduroasă de a vorbi. Mă bucur foarte mult să fiu aici pentru a marca inaugurarea unui depozit de ultimă generație complet automatizat.

Mă bucur, de asemenea, să-l văd pe domnul Prim-Ministru aici. În cadrul parteneriatului nostru strategic cu România, lucrăm împreună cu guvernul pentru a încuraja investițiile americane în România.

Facând turul depozitului, trebuie să recunosc că sunt impresionată de angajamentul Pepsi față de inovație și eficiență. Este evident faptul că noul depozit reprezintă o investiție substanțială în tehnologii orientate spre viitor, incluzând tehnici de robotică avansată.

VEZI ȘI: Cât costa o sticlă de Pepsi pe vremea lui Ciolacu / video

Spațiul atrage atenția și asupra preocupării companiei pentru sustenabilitate, ca parte a angajamentului important asumat de companie de a fi neutră din punctul de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în anul 2040.

Acest lucru face ca Pepsi să fie în concordanță cu pașii care se fac in Statele Unite pentru a promova politici și practici ecologice și durabile.

În acest sens, Președintele Biden a anunțat in 2021 un Plan Federal de Sustenabilitate pentru Statele Unite, având ca scop reducerea emisiilor de gaze de seră în SUA și limitarea încălzirii globale la 1.5 grade Celsius. Suntem încântați să vedem aceste principii puse în practica și în Romania de către companiile americane.

PepsiCo este prezent în Romania de mai mult de 30 de ani. Numai în ultimii 10 ani investițiile în dezvoltarea capacității, operațiuni locale și îmbunătățiri de capital au depășit 320 de milioane de dolari.

Aceasta este încă o dovadă a faptului că pentru companiile americane piața din România a fost și rămâne o prioritate, în special în context sud-est european.

Cu toții știm că investițiile joacă un rol crucial în creșterea și dezvoltarea oricărei națiuni. Sunt forțe majore care determină progresul economic și prosperitatea.

Investițiile afectează în mod pozitiv nu numai mediul de afaceri, dar și societatea ca întreg. Creează noi locuri de mună, stimulează creșterea economică și contribuie la bunăstarea generală a cetățenilor.

3. Fotografie... (chipsuri-lay-spexels-alican-helik-362148343-17849586_43932400.jpg)

Fotografie de la Alican Helik: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/mancare-produse-alimentare-camp-lumini-17849586/

Un exemplu minunat este, și am aflat despre el aici azi, colaborarea de peste 25 de ani a companiei Pepsi cu producătorii români de cartofi. Prin acest parteneriat, PepsiCo se bazează pe un lanț de aprovizionare stabil, fermierii români oferind peste 95% din cartofii folosiți la producerea chips-urilor Lay’s.

În concordanță cu obiectivele parteneriatului strategic dintre Statele Unite și România, vom continua să lucrăm împreună cu contactele noastre din sectorul privat pentru a identifica domeniile care prezintă potențial de creștere și oportunități pentru investiții.

2. Sursa foto... (kathleen-kavalec-ciolacu_89250600.jpg)

În același timp, vom continua să lucrăm cu Guvernul României pentru a asigura un cadru legislativ echitabil și transparent care încurajează inovația și creșterea.

Felicitări echipei PepsiCo pentru eforturile pe care le-ați depus pentru protecția mediului, inovare și implicare în comunitate!

Acest depozit este mai mult decât o clădire; este un simbol al progresului și o dovadă a ceea ce poate fi obținut atunci când companiile investesc într-un viitor eficient și responsabil”, a spus Kathleen Kavalec, ambasadoarea Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel