Kaufland anunţă că este pregătit pentru implementarea Sistemului Garanţie-Returnare (SGR)

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Reţeaua naţională a retailerului Kaufland cuprinde 359 de automate în care românii pot returna ambalajele din PET, sticlă şi aluminiu, mai ales începând din 30 noiembrie, când va intra în funcţiune Sistemul Garanţie-Returnare (SGR).

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, transmis miercuri, clienţii vor putea recupera, astfel, garanţia atunci când returnează recipientul la un centru de colectare. SGR are ca scop creşterea gradului de reciclare în România şi presupune introducerea unei garanţii de 50 de bani pentru fiecare recipient inscripţionat cu simbolul 'Ambalaj cu garanţie' din sticlă, plastic sau metal (cu volume cuprinse între 100 ml şi 3 litri).

'Kaufland a fost primul retailer din România care a introdus automate de colectare a ambalajelor în toate magazinele sale, încă din 2021. Astăzi, majoritatea unităţilor dispune de cel puţin două astfel de echipamente, asigurând un proces eficient şi accesibil de returnare pentru clienţi.

Investiţiile companiei de peste 16,5 milioane de euro în automatele de colectare din ultimii trei ani, evidenţiate în raportul anual de sustenabilitate, subliniază angajamentul Kaufland pentru practicile ecologice şi responsabilitatea faţă de mediu. Mai mult, în urma unei investiţii de peste 7 milioane de euro, compania plănuieşte să dubleze capacitatea de colectare şi stocare a deşeurilor pentru cel puţin alte 30 de magazine.

Reţeaua naţională cuprinde 172 de hipermarketuri echipate cu 359 de automate, unde clienţii pot returna ambalajele din PET, sticlă şi aluminiu. Cel mai mare echipament de colectare separată a deşeurilor din România se află în parcarea magazinului Kaufland Barbu Văcărescu din Bucureşti.

Acesta are şase guri de colectare şi o capacitate de stocare temporară de 60.000 de ambalaje, de trei ori mai mare decât a celorlalte echipamente', se arată în comunicat.

Retailerul anunţă că, în perioada următoare, va echipa minimum 30 de magazine cu noi automate, prevăzute cu patru guri de colectare şi o capacitate de stocare de 40.000 de ambalaje.

Conform datelor publicate, cu ajutorul automatelor, aproape 29 de milioane de ambalaje au fost colectate în perioada ianuarie - octombrie 2023, iar testarea sistemului în cadrul 'Săptămânii Reciclării' a setat un record un record de 11,2 milioane de recipiente colectate la nivel naţional.

'Prin campania 'Reciclezi şi Salvezi', Kaufland continuă să încurajeze reciclarea în rândul clienţilor. Pe lângă rambursarea garanţiei de 50 de bani, clienţii primesc un voucher de 10% reducere pentru fiecare cinci ambalaje depuse, indiferent dacă acestea au sau nu simbolul 'Ambalaj cu garanţie'.

Cuponul poate fi folosit pentru achiziţionarea unui produs din categoria menţionată în revista săptămânală sau pe pagina de internet a retailerului', notează compania. Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.500 de magazine în opt ţări, 148.000 de angajaţi şi o reţea de 172 de magazine în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel