Keanu Reeves suferă de boala geniilor

foto: Agerpres via Reuters
foto: Agerpres via Reuters

Nu e singura celebritate care suferă de această boală.

Keanu Reeves, originar din Beirut, capitala Libanului, este fiul unei mame designer de costume și al unui tată geolog. Puțini știu că, înainte de a deveni celebru, actorul a avut un job mai puțin cunoscut: a lucrat ca vânzător de suveniruri, aflăm din readingrefind.com.

Suferă de dislexie

În copilărie i-a fost descoperită o boală care i-a dat viața peste cap. E vorba despre dislexie, adică dificultatea de a scrie și a citi. Dislexicii fac foarte greu conexiunea dintre simbol (literă) și sunet.

Dislexia, cunoscută și ca "boala geniilor",  este o tulburare de învățare care afectează abilitatea de a citi, scrie și interpreta cuvintele corect. Keanu Reeves a demonstrat că astfel de provocări pot fi depășite, drept pentru care s-a ambiționat și și-a construit o carieră de succes, devenind unul dintre cei mai cunoscuți și respectați actori din industria cinematografică.

Școala pe care o frecventa Keanu Reeves era situată vizavi de studioul de muzică unde înregistra renumitul Alice Cooper, pe care l-a admirat foarte mult. Cei doi au devenit buni prieteni. Keanu a urmat liceul în Canada, dar din cauza dificultăților întâmpinate din cauza dislexiei a fost exmatriculat și a schimbat patru licee. Cu toate aceastea, la vârsta adultă, nu a avut niciodată probleme în a memora rolurile, după cum a mărturisit chiar el.

De ce este numită dislexia "boala geniilor"

Termenul "boala geniilor" atribuit dislexiei este adesea folosit pentru a sublinia paradoxul că dislexia, o tulburare de învățare care afectează abilitatea de a citi și de a scrie corect, se întâlnește frecvent la persoane cu un potențial intelectual remarcabil. Mulți oameni cu dislexie au abilități cognitive și creativitate deosebite, în ciuda dificultăților în învățarea tradițională.

Persoanele cu dislexie adesea dezvoltă moduri de gândire și abordări neobișnuite pentru a depăși provocările cu care se confruntă, ceea ce poate duce la inovare și creativitate remarcabilă. Mulți indivizi cu dislexie au reușit în domenii care necesită gândire creativă și abilități neconvenționale precum artă, muzică, știință și antreprenoriat. Exemple celebre includ persoane precum Albert Einstein, Leonardo da Vinci și Richard Branson. Din cauza dificultăților cu lectura și scrisul, persoanele cu dislexie pot dezvolta abilități excepționale în alte domenii cum ar fi gândirea spațială, rezolvarea problemelor și abilități interumane.

Dislexia nu este un indicator al lipsei de inteligență, ci mai degrabă o diferență în modul de procesare a informațiilor, care poate fi asociată cu talente și abilități remarcabile în alte domenii. Denumirea de „boala geniilor” poate fi considerată un termen controversat, și asta pentru că dislexia este o tulburare reală care poate provoca dificultăți semnificative în viața cotidiană. Totuși, recunoașterea faptului că persoanele cu dislexie pot avea abilități și talente remarcabile este un mod de a sublinia diversitatea și valoarea diferitelor moduri de gândire și învățare.

Tom Cruise, John Lennon, Cher și Steven Spielberge, printre vedetele diagnosticate cu dislexie

Multe vedete celebre au vorbit despre experiențele lor cu dislexia și despre cum au reușit să depășească provocările acestei tulburări. Printre persoanele cunoascute care suferă de dislexie se numără:

Tom Cruise

Actorul Tom Cruise a fost diagnosticat cu dislexie în copilărie. A vorbit deschis despre provocările sale și despre modul în care a reușit să găsească strategii de învățare care să-l ajute în cariera sa.

Cher

Cântăreața și actrița Cher a fost diagnosticată cu dislexie. A fost deschisă în legătură cu dificultățile sale și a vorbit despre modul în care a reușit să își gestioneze dislexia pentru a-și continua cariera de succes.

Steven Spielberg

Regizorul și producătorul Steven Spielberg a fost diagnosticat cu dislexie în copilărie. Deși a avut dificultăți în școală, a reușit să devină unul dintre cei mai renumiți și influenți regizori din istoria cinematografiei.

Richard Branson

Fondatorul Virgin Group, Richard Branson, suferă de dislexie. A vorbit despre cum această tulburare a influențat modul în care își abordează afacerile și a subliniat că dislexia nu i-a împiedicat succesul.

Agatha Christie

Renumita autoare Agatha Christie, cunoscută pentru romanele sale de mister, a fost diagnosticată cu dislexie. A reușit să scrie unele dintre cele mai populare cărți de mister din toate timpurile, în ciuda provocărilor întâmpinate din cauza dislexiei.

John Lennon

Muzicianul John Lennon, cunoscut pentru cariera sa cu The Beatles, a avut dislexie. A reușit să depășească dificultățile legate de lectură și scris pentru a deveni una dintre cele mai influente figuri din istoria muzicii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel