Kebabul este un preparat turcesc foarte cunoscut, care îți bucură papilele gustative. Iată cum se prepară rețeta...
Ingrediente
- 500 gr carne tocată
- 1 linguriţă boia afumată dulce
- 0.5 linguriţă fulgi de chilli
- 0.5 linguriţă sare
- 1 vârf de cuţit piper
- 3 crenguţe de pătrunjel
- 3 ardei kapia
- 2 ardei chilli
- 1 ceapă
- 4 buc roşii Cherry
- 2 lipii
- 1 lămâie
Cum se prepară
Se combină carnea tocată cu boiaua afumată, fulgii de chilli, sarea, piperul proaspăt măcinat şi pătrunjelul tocat mărunt. Se pune carnea de kebab pe beţele de frigărui, care au fost înmuiate în apă, şi se dau la rece, ca să se pătrundă aromele şi să rămână carnea legată, scrie gatesc.ro. Se frig kebaburile pe ambele părţi într-o tigaie nonaderentă sau pe grill. În aceeaşi tigaie în care au fost fripte kebaburile, frigem şi ardeiul kapia, ardeiul iute, roşiile cherry şi ceapa. Pentru servire, pregătim un platou cu legumele coapte, bucăţi de lipie, kebab şi felii de lămâie.
BONUS: Arayes, cea mai iubită pizza turcească
Ingrediente
500 gr carne tocată (de miel sau viţel)
2 lipii
2 linguri muguri de pin
1 ceapă
3 linguriţe râse baharat
1 vârf linguriţă chimion (cumin)
chili (opţional)
1 lingură passata (sau o roşie mică dată pe răzătoare)
1 lingură rasă pastă de ardei
1/4 legătură pătrunjel
3-4 fruze mentă
1 lingura ulei
sare
Cum se prepară
În uleiul încins căliţi ceapa tocată mărunt. Când s-a înmuiat, adăugaţi carnea, baharat, chimion şi sare după gust. Prăjiţi până carnea e uşor rumenă. Scurgeţi mare parte din grăsimea lăsată de carne în tigaie. Gustaţi carnea şi mai adăugaţi sare dacă mai e necesar şi chili dacă o doriţi mai picantă.
Adăugaţi pasta de ardei şi cea de roşii. Adăugaţi şi verdeţurile tocate fin. Amestecaţi bine şi opriţi focul. Tăiaţi fiecare lipie în 4. Umpleţi fiecare sfert de lipie cu umplutură pregătită (cca 2 linguri în fiecare), potrivit e-retete.ro. Presăraţi muguri de pin. Apăsaţi uşor partea de sus a lipiei ca să se lipească de carne. Ungeţi lipiile cu un strop de ulei deasupra.
Daţi la cuptor la 180C pentru 5 minute, întoarceţi lipiile şi mai lăsaţi 5 minute. Serviţi calde cu iaurt şi o salată de ceapă.
- Image by KamranAydinov on Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu