Kelemen Hunor, mulţumit că Iohannis merge „măcar acum” la Budapesta: Astfel de întâlniri ar trebui să aibă loc anual

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, că se bucură că preşedintele României, Klaus Iohannis, a acceptat invitaţia omologului ungar Katalin Novak de a merge la Budapesta şi că 'măcar acum' face această vizită, chiar dacă astfel de întâlniri ar trebui să aibă loc anual.

'Foarte bine că merge şi Iohannis, eu pentru orice astfel de întâlnire mă bucur, pentru că este nevoie de relaţii bune şi la acest nivel, şi la nivel de preşedinte. E nevoie de astfel de întâlniri între cele două ţări, eu cred că anual ar trebui să existe astfel de întâlniri', a afirmat Kelemen Hunor, într-o conferinţă de presă susţinută la UDMR Arad.

El a fost întrebat cum comentează faptul că este prima vizită oficială la Budapesta a preşedintelui Iohannis în cele două mandate. 'Se mişcă mai greu. Mă bucur că măcar acum se duce, dar nu vreau să comentez', a răspuns Kelemen Hunor.

Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, miercurea viitoare, o vizită oficială în Ungaria, a informat, vineri, Administraţia Prezidenţială. Şeful statului urmează să se întâlnească cu preşedintele Ungariei, Katalin Novak.

Kelemen Hunor: UDMR îşi doreşte să revină la guvernare după alegerile din 2024

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, la Arad, că la alegerile de anul viitor Uniunea se aşteaptă să îşi păstreze numărul de primari, de parlamentari şi are în plan să revină la guvernare.

Kelemen Hunor a spus că pentru comunitatea maghiară anul 2024 'este un an cu o miză uriaşă'.

'Miză uriaşă înseamnă să fii reprezentat în toate instituţiile unde după alegeri poţi să trimiţi reprezentaţi. La europarlamentare noi ne bazăm pe două locuri, la locale avem 200 de primari şi tot pe acolo vom avea (...), în Parlament (ne dorim - n.r.) să avem o reprezentare proporţională, cum avem şi acum, acesta este scopul nostru şi nu ascundem nici acel deziderat de a reveni la guvernare după alegerile de anul viitor, dacă avem un rezultat bun', a declarat preşedintele UDMR, potrivit Agerpres.

El a adăugat că Uniunea nu poate trece de un scor electoral de 6,5 - 7% orice ar face, spre deosebire de formaţiunile politice româneşti.

'Noi când suntem în Opoziţie, indiferent ce facem, indiferent cât criticăm guvernul, şi criticăm când trebuie criticat (...), nu vom creşte peste 6,5 - 7%. Şi dacă lucrez de trei ori mai mult, şi dacă muncesc 24 de ore din 24. Partidele româneşti din Opoziţie da, de la 10% pot să ajungă la 20%, uite la AUR. Pot să crească la 30% unii, pot să câştige alegerile, ei au o posibilitate de a aduna voturi. Până când votul etnic în România va funcţiona, UDMR, indiferent ce comportament are în Parlament în Opoziţie, nu va avea mai mult de 6,5 - 7%', a spus liderul UDMR.

Kelemen Hunor este prezent în Arad pentru a participa la manifestări prin care sunt comemoraţi 13 generali ucişi în oraş la sfârşitul Revoluţiei de la 1848-1849. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel