Kelemen Hunor: Nu ne-am ridicat de la masa negocierilor și nici nu ne vom ridica

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, anunță pe Facebook că nu va renunța la guvernare, iar prima opțiune a formațiunii pe care o conduce este „respectarea protocolului”.

 

„Sunt convins că este în interesul partenerilor noștri și al societății ca PSD, PNL și UDMR să continue să guverneze împreună.

Partenerii noștri cunosc intențiile noastre: prima opțiune pentru noi este respectarea protocolului, deoarece cuvântul dat, actul semnat ne obligă; totodată fără Ministerul Dezvoltării nu putem continua.

Nu ne-am ridicat de la masa negocierilor și nici nu ne vom ridica, deoarece UDMR și-a asumat responsabilitatea guvernării până în anul 2024.

Din momentul în care președintele țării îl va desemna pe Marcel Ciolacu în funcția de prim-ministru, va fi responsabilitatea domniei sale să formeze un Guvern. După desemnare, așteptăm propunerea premierului Ciolacu privind structura coaliției de guvernare”, a scris liderul UDMR, pe Facebook.

Tot astăzi, mai devreme, Kelemen Hunor a făcut alte declarații referitoare la rotativă:

„Am vorbit despre deciziile noastre, despre poziția noastră. În momentul în care ieri am primit această ofertă publică, cunoșteau amândoi care este poziția noastră. Nu vreau să speculez de ce în aceste condiții am primit acea ofertă. Sunt convins că este în interesul lor, este în interesul nostru, este în interesul țării, până la urmă, să continuăm guvernarea împreună, dar nu în orice condiții.

Asta am prezentat și colegilor noștri acum. Sigur, după demisionarea premierului Nicolae Ciucă, Guvernul este demis și începe procedura parlamentară și constituțională pentru desemnarea unui nou prim-ministru. În momentul în care va fi desemnat domnul Ciolacu în această funcție de prim-ministru, va fi responsabilitatea dânsului să formeze un guvern.

Așteptăm să ne spună ce dorește, ce structură, ce coaliție dorește, și bineînțeles nu ne ridicăm de la masă, dar eu nu neg că putem să fim împinși pe scări, ca să mă exprim mai puțin academic. Dar nu plecăm. Nu de aceea am intrat în 2020-2021 în coaliție, să plecăm înaintea terminării mandatului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel