Kelemen Hunor: Nu plecăm de la guvernare, dar putem fi împinși

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Kelemen Hunor a făcut declarații cu privire la rotativa guvernamentală. 

„Am vorbit despre deciziile noastre, despre poziția noastră. În momentul în care ieri am primit această ofertă publică, cunoșteau amândoi care este poziția noastră. Nu vreau să speculez de ce în aceste condiții am primit acea ofertă. Sunt convins că este în interesul lor, este în interesul nostru, este în interesul țării, până la urmă, să continuăm guvernarea împreună, dar nu în orice condiții.

Asta am prezentat și colegilor noștri acum. Sigur, după demisionarea premierului Nicolae Ciucă, Guvernul este demis și începe procedura parlamentară și constituțională pentru desemnarea unui nou prim-ministru. În momentul în care va fi desemnat domnul Ciolacu în această funcție de prim-ministru, va fi responsabilitatea dânsului să formeze un guvern.

Așteptăm să ne spună ce dorește, ce structură, ce coaliție dorește, și bineînțeles nu ne ridicăm de la masă, dar eu nu neg că putem să fim împinși pe scări, ca să mă exprim mai puțin academic. Dar nu plecăm. Nu de aceea am intrat în 2020-2021 în coaliție, să plecăm înaintea terminării mandatului", a spus Kelemen Hunor.

 

VEZI ȘI: Kelemen Hunor nu acceptă oferta lui Ciolacu: Acordul rămâne în vigoare. Nu plecăm de la masă 

Liderul UDMR Kelemen Hunor a făcut declarații de presă din fața Palatului Victoria.

„Noi am spus, trebuie să respectăm protocolul. Trebuie să fie un mesaj ca dacă au semnat o hârtie, își vor respecta cuvântul dat. Asta a fost principiul de la care am plecat.

Nu avem nici un motiv ca sa spunem că nu suntem în stare să guvernăm. Colegii mei mi-au dat mandat să se respecte acordul.

Putem rămâne cu Dezvoltarea și cu Mediul sau ceva similar. Oferta cu MIPE și Energia a existat de miercuri. Ministerele propuse nu sunt acceptabile. Rezultatele cu care ne-am aplecat asupra guvernării sunt argumentele mele de forță.

Domnul Ciolacu mi-a spus că decizia este să mergem noi cu Ministerul Energiei și cu Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene, ceea ce nu putem accepta. Sigur, nu ne-am ridicat de la masă, suntem la masă, în acest moment există un acord de coaliție și până când președintele Iohannis nu îl desemnează prim-ministru pe domnul Ciolacu, acest acord rămâne în vigoare.

Atunci va deveni responsabilitatea lui să îi cheme la discuții în ce format vrea și să decidă cum merge mai departe.

Există în acest moment o majoritate solidă. Nu a plecat nimeni din coaliție și nu a venit nimeni în coaliție. O majoritate există și fără noi“, a spus Kelemen Hunor. ... Citește mai mult AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel