Kelemen Hunor și Tanczos Barna deschid lista UDMR Harghita pentru Camera Deputaților și Senat

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, deschide lista pentru Camera Deputaților în Harghita, în timp ce primul pe lista pentru Senat este Tanczos Barna, fost ministru al Mediului.

Citește și: Eduard Novak (UDMR) vrea să fie deputat de București: Ales de către cetățeni, nu prin înțelegeri politice

Kelemen Hunor deschide lista la Camera Deputaților din partea UDMR Harghita pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie, liderul formațiunii fiind și candidat în cursa pentru Cotroceni, potrivi listei de candidați depuse miercuri la Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Harghita.

Președintele organizației Harghita, Barti Tihamer, a declarat că UDMR a depus liste complete pentru Senat și Camera Deputaților, iar echipa Uniunii este una cu mare experiență, toți candidații fiind deja prezenți în Parlamentul României.

”UDMR pornește cu o echipă închegată, foarte responsabilă și cu mare experiență, deoarece și în ultimul mandat aceste persoane ne-au reprezentat în Parlamentul României, și în Senat și în Camera Deputaților.

Noi ne bucurăm că pe lista UDMR Harghita, ca vârf de lance, este domnul președinte Kelemen Hunor, care și în acest an pornește de pe listele UDMR Harghita și îi mulțumim și dânsului pentru că a acceptat să vină pe listele noastre. Listele UDMR au fost sprijinite de către 65.000 de persoane, în județul Harghita. Se vede și din acest număr că locuitorii județului Harghita doresc să fie reprezentați, doresc să aibă o voce de spus în ceea ce privește listele de Parlament și de Președinție”, a afirmat Barti Tihamer.

Acesta a menționat că toți actualii parlamentari UDMR din Harghita sunt în continuare pe locuri eligibile, ordinea pe liste fiind aceeași ca și în urmă cu patru ani.

La Senat, primul pe lista UDMR din Harghita este Tanczos Barna, care candidează pentru al patrulea mandat, urmat de Antal Lóránt, care a intrat în cursă pentru al treilea mandat.

La Camera Deputaților, primul pe listă este președintele UDMR, Kelemen Hunor, care candidează pentru al șaptelea mandat, fiind unul dintre cei mai experimentați parlamentari ai Uniunii, urmat de Hajdu Gábor, care candidează pentru al doilea mandat.

Citește și: Oficial. Kelemen Hunor, desemnat de CRU al UDMR în cursa pentru Cotroceni

De asemenea, pe locuri eligibile se mai află Bende Sándor, care țintește al treilea mandat, precum și Ladányi László-Zsolt și Zakarias Zoltan, ambii candidând pentru al doilea mandat.

Antal Lóránt: Să facem politici publice pentru această țară, unde trăim cu toții

Prezent la depunerea candidaturilor, senatorul Antal Lóránt a precizat că Uniunea pornește în campanie pentru a le spune oamenilor de ce este important ca reprezentanții UDMR să fie prezenți atât la guvernare, cât și în Parlament și să reprezinte vocea rațiunii în deciziile importante atât pentru maghiari, cât și pentru întreaga țară.

”Dezideratele sunt foarte clare: reprezentarea problemelor comunităților noastre și dezideratele sunt, tot în această ordine de idei, de a reprezenta, până la urmă, locuitorii acestui județ și nu numai. Cred că am dat dovadă că și în acele momente când am fost în partea coaliției guvernamentale miniștrii noștri au luat decizii care erau extrem de benefice întregii țări.

Dezideratul nostru este foarte clar, să fim cetățeni la fel de acceptați ca și majoritatea și dezideratul nostru este ca să facem politici publice pentru această țară, unde trăim cu toții. Și dezideratele noastre au în vedere principii europene, pe baza cărora trebuie să putem să trăim bine împreună cu toții în România”, a declarat Antal Lóránt, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel