Kelemen Hunor: Trecem printr-o perioadă grea, urmează o criză economică. Măsurile nu sunt întârziate, sunt bine gândite

foto gov.ro/ Kelemen Hunor
foto gov.ro/ Kelemen Hunor

Președintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, a vorbit despre criza economică, o criză care, conform acestuia, abia urmează. 

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat, astăzi, că urmează o criză economică care nu a fost generată de România. Președintele UDMR a spus că măsurile luate pentru protejarea populaţiei şi economiei trebuie să fie bine gândite, astfel încât să nu se revină asupra lor pentru a fi corectate.

”Trecem printr-o perioadă grea. Trebuie să spunem franc: urmează o criză economică. Nu noi am generat această criză economică”, a spus Kelemen Hunor, la Digi 24, conform Agerpres. 

Măsurile nu sunt întârziate, sunt bine gândite, spune Hunor



El a precizat că măsurile care urmează să fie luate pentru sprijinirea populaţiei şi protejarea economiei nu sunt întârziate, ci trebuie ”bine gândite”.

”Măsurile nu sunt întârziate, pur şi simplu, sunt nişte măsuri care trebuie bine gândite, ca să nu revii peste 2-3 săptămâni şi să mai nuanţezi o ordonanţă de urgenţă. (...) Sigur, deficitul e un lucru important, dar, când e criză economică, atunci toată lumea se gândeşte cam unde poate să meargă cu deficitul. Noi încercăm să ne încadrăm în deficitul stabilit în Legea bugetului, dar, în acelaşi timp, suntem conştienţi că urmează o perioadă grea şi degeaba am spune 'staţi liniştiţi'. Nu, noi trebuie să adoptăm acele măsuri prin care efectele crizei pot fi suportate de fiecare stat, societate în condiţii cât mai bune. Deci asta e ideea Guvernului, nu să ne grăbim şi, după aceea, să revenim şi să mai corectăm", a explicat liderul UDMR.

BNR a anunțat, marți, că rata inflaţiei ar putea creşte mai mult decât s-a preconizat în februarie. 

"Efectele inflaţioniste astfel exercitate sunt aşteptate să prevaleze pe orizontul apropiat de timp, faţă de impactul dezinflaţionist substanţial prezumat a fi generat de prelungirea cu încă un an a schemelor de plafonare a preţurilor la energia electrică şi gazele naturale pentru consumatorii casnici. Incertitudini însemnate rămân, totuşi, asociate modului de evaluare şi de includere în calculul IPC a impactului acestor scheme", precizează BNR.

Citește mai mult aici: Inflaţia ar putea creşte mai mult decât s-a preconizat. BNR, anunţ de ultimă oră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel