Kelemen Hunor, despre dosarele din SUA ale lui Cîţu: Putea să spună, dar eu nu sunt supărat pe el

Kelemen Hunor a făcut declaraţii la finalul şedinţei de luni a coaliţiei PNL - USR PLUS - UDMR.

Liderul UDMR a fost întrebat de scandalul dosarelor pe care le-a avut Florin Cîţu în Statele Unite ale Americii. Kelemen Hunor a spus că nu e supărat, din acest motiv, pe premier. 

"Lucruri de acum 20 de ani n-au nicio relevanta asupra actului de guvernare. Daca merge bine guvernare ne-am facut treaba. Daca nu merge bine guvernarea nu va fi din cauza a ce s-a intamplat acum 20 de ani in SUA. Putea sa spuna, dar eu nu sunt suparat pe Citu din aceasta cauza", a declarat Kelemen Hunor, preşedintele UDMR.

Liderul UDMR a vorbit şi despre programul de investiţii "Anghel Saligny"

”Am avut o singură rugăminte, să nu împingem până la anul viitor, că ar însemna să pierdem. Nu a existat criteriul politic. Nu ceri carnetul de membru de partid când faci o investiție, o autostradă. Ar fi o abordare absolut tâmpită. În administrație nu faci politică, ci în alte zone. Acolo nu există apă și canalizare nu faci asfalt, ca să spargi asfaltul ca să bagi apă. Nu ții cont de culoarea politică a niciunui primar.”, a declarat Kelemen Hunor, preşedintele UDMR.

Surse - Scenariul care îi dă fiori lui Orban în coaliție

Potrivit unor surse DCNews din cadrul coaliției, în cadrul ședinței de luni, 16 august, s-ar fi discutat ca la Ministerul Finanțelor să vină Anca Dragu (USR PLUS) și Cătălin Predoiu la Ministerul Justiției.

Mai mult, conform surselor, la începutul sesiunii parlamentare Alina Gorghiu ar urma să fie aleasă președintele Senatului, în locul Ancăi Dragu, iar Dan Barna să fie ales în fruntea Camerei Deputaților, în locul lui Ludovic Orban. Până la această oră, nu există un punct de vedere oficial. 

Recent, Ludovic Orban declarase că, în eventualitatea în care va pierde alegerile interne din partid, va demisiona din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor: „Aici este o chestiune de onoare. Eu, dacă pierd alegerile, îmi scriu înainte de 25 septembrie demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Asta este o chestiune de legitimitate democratică. Dacă un premier care candidează la funcţia de preşedinte al PNL, ce autoritate şi ce legitimitate mai are să exercite funcţia respectivă în condiţiile în care partidul nu-l mai sprijină? Cine îl mai ascultă? Acum, vă spun sincer că asta e o chestiune de legitimitate într-o democraţie: un om, ca să poată să exercite o funcţie de o asemenea importanţă în stat, trebuie să aibă legitimitate, trebuie să aibă o autoritate, care este construită.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel