Din roșii coapte și suculente se poate face ketchup cu un condiment - curry, în doar câțiva pași.
Sunt multe rețete în care se folosesc roșiile, dar poate nu v-ați gândit niciodată să pregătiți un ketchup original de casă, aromat cu un condiment - curry.
Deoarece este vremea roșiilor și vremea în care acestea sunt mai dulci și mai suculente, încercați să preparați un ketchup original.
Lasagna cu dovleac, fără carne și fără sos bechamel. O porție are doar 280 de calorii
În primul rând, pentru a face această rețetă, veți avea nevoie de roșii coapte și suculente. În ceea ce privește timpul pe care să-l alocați preparatului, luați în considerare că va dura aproximativ 30 de minute să tăiați și să gătiți toate ingredientele și încă 45-60 de minute pentru a fierbe sosui.
Ingredientele de care aveți nevoie pentru trei borcane de ketchup de 400 de grame fiecare:
1 kg de roșii foarte coapte,
200 grame ceapă roșie,
2 ardei galbeni,
4 linguri de sirop de arțar,
suc de agave,
1 linguriță de sare,
1 linguriță de pudră de curry,
piper negru,
125 ml oțet de mere.
Spălați roșiile, tăiați-le în jumătate, apoi în bucăți mici. Curățați și tăiați ceapa în jumătate. Ardeii se curăță și se taie cubulețe.
Puneți toate legumele într-o cratiță, adăugați zaharul, sarea, condimentele și oțetul. Aduceți la fierbere, puneți un capac și fierbeți timp de aproximativ 15 minute.
Lasagna cu dovleac, fără carne și fără sos bechamel. O porție are doar 280 de calorii
Mixați legumele cu blenderul. Aduceți din nou sosul la fiert, de data aceasta, fără capac. Fierbeți aproximativ 45-60 de minute până când amestecul devine ușor gros.
Umpleți imediat borcanele curate și sterilizate. În loc de ardei, ketchup-ul poate fi preparat și cu alte legume de sezon, precum dovleceii sau castraveți. Aciditatea roșiilor, împreună cu ceapa și oțetul, permite păstrarea ketchup-ului timp de aproximativ șase luni.
Chiar și cu condimentele vă puteți juca, pentru a da o savoare deosebită rețetei: evident alegeți-le pe cele care vă plac mai mult.
Vezi și:
Peștele prăjit este o opțiune grozavă pentru cină, fiind un preparat cu conținut scăzut de calorii. În același timp, este gustos și sănătos.
Peștele însă se poate lipi de tigaie, ceea ce strică aspectul produsului. Există unele trucuri simple care te ajută să previi problema.
Primul truc este să eviți să pui peștele umed în tigaie. După ce l-ai curățat și spălat, trebuie să usuci suprafața lui cu prosoape de hârtie.
Al doilea truc este să folosești făină pentru pane. Rulează peștele în făină, apoi trimite-l în tigaie.
Al treilea truc este să folosești tigaia „potrivită”. Dacă tigaia are un strat antiaderent, niciun produs nu se va lipi de suprafața fierbinte.
În al patrulea rând, nu economisi ulei vegetal pe care îl folosești în timpul prăjirii. Peștele ar trebui să pară înăbușit. Așa va fi suculent, gustos și nu va fi uscat.
Și temperatura corectă de prăjire este importantă. Trebuie să alegi un foc mediu. Pe un foc mare, peștele va arde, iar pe unul mic va fierbe, nu se va prăji și nu se va forma nici crusta aurie.
Budinca de ciocolată din doar 3 ingrediente, fără gelatină și zahăr
Și ultimul truc: nu acoperi tigaia cu un capac imediat după începerea prăjirii peștelui. Dacă îți este teamă că peștele va rămâne crud în interior, folosește capacul cu doar câteva minute înainte ca produsul să fie gata, adică când întorci peștele pe cealaltă parte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News