Ketchup de casă. Reţeta lui Jamie Oliver

Se spune că preparatele din comerț nu le vor bate la gust pe cele realizate în casă, acest lucru fiind valabil și pentru ketchup.

Rețeta este dezvăluită de bucătarul Jamie Oliver.

De ce ingrediente aveţi nevoie

  • 1 ceapă roșie, tăiată grosier
  • 1/2 bulb de fenicul, tăiat grosier
  • 1 tulpină de țelină apio
  • ulei de măsline
  • o bucată de ghimbir, decojit și tăiat grosier
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 de ardei iute roșu
  • 1 legătură de busuioc
  • 1 lingură cu semințe de coriandru
  • 2 cuișoare
  • 1 linguriță cu piper negru măcinat
  • sare de mare
  • 1 kilogram de roșii bine coapte, tăiate grosier
  • 500 grame de roșii la conservă
  • 200 mililitri de oțet din vin roșu
  • 70 de grame de zahăr brun.

Se pun toate legumele într-o cratiță mare cu puțin ulei de măsline și se adaugă ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute, tulpinile de busuioc, semințele de coriandru și cuișoarele. Asezonează cu piper și sare. Se gătește totul la foc mic timp de 10-15 minute până când se înmoaie legumele, amestecând din când în când. Adaugă toate roșiile și 350 mililitri de apă rece. Se fierbe totul la foc mic spre mediu până când compoziția se reduce la jumătate.

[citeste si]

Adaugă frunzele de busuioc, după care mixează totul cu un blender. Se strecoară sosul, se pune într-o altă cratiță și se amestecă cu oțetul și zahărul. Se lasă la fiert până când se reduce și se îngroașă. La final asezonează după gust.

Se toarnă ketchup-ul în sticle sterilizate, se închid ermetic și se așază într-un loc întunecat și răcoros, potrivit eva.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel