Se spune că preparatele din comerț nu le vor bate la gust pe cele realizate în casă, acest lucru fiind valabil și pentru ketchup.
Rețeta este dezvăluită de bucătarul Jamie Oliver.
De ce ingrediente aveţi nevoie
Se pun toate legumele într-o cratiță mare cu puțin ulei de măsline și se adaugă ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute, tulpinile de busuioc, semințele de coriandru și cuișoarele. Asezonează cu piper și sare. Se gătește totul la foc mic timp de 10-15 minute până când se înmoaie legumele, amestecând din când în când. Adaugă toate roșiile și 350 mililitri de apă rece. Se fierbe totul la foc mic spre mediu până când compoziția se reduce la jumătate.
[citeste si]
Adaugă frunzele de busuioc, după care mixează totul cu un blender. Se strecoară sosul, se pune într-o altă cratiță și se amestecă cu oțetul și zahărul. Se lasă la fiert până când se reduce și se îngroașă. La final asezonează după gust.
Se toarnă ketchup-ul în sticle sterilizate, se închid ermetic și se așază într-un loc întunecat și răcoros, potrivit eva.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News