Kiev: Rusia pierde 6.630 de trupe și 90 de tancuri într-o săptămână

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Rusia a pierdut aproape 950 de trupe în fiecare zi în Ucraina în ultima săptămână, conform Kievului, subliniind costul continuu imens pentru forțele Moscovei în război, chiar dacă obțin câștiguri incrementale.

În cea mai recentă actualizare, Statul Major General al Ucrainei a declarat sâmbătă că, în ultimele 24 de ore, forțele ruse au pierdut 960 de trupe și 17 tancuri, aducând pierderile totale de trupe de la începutul războiului de acum peste doi ani la 415.640. Cele 17 tancuri pe care Ucraina susține că le-a pierdut Rusia vineri ridică numărul vehiculelor distruse pentru întregul război la 6.624, notează Newsweek.

De la retragerea trupelor ucrainene pe 17 februarie, Rusia a făcut progrese marginale în regiunea Donetsk în Ivanivske, lângă Bakhmut, precum și în Stepove și Berdychi, a afirmat vineri Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), un think tank independent cu sediul în SUA. Cu toate acestea, totalul Kievului sugerează că aceste mici câștiguri sunt obținute la un cost ridicat.

În ultima săptămână, numărul pierderilor ruse a depășit patru cifre în două ocazii, atingând 1.060 miercuri și 1.150 joi - ultima cifră fiind cea mai mare din 18 februarie. Între 25 februarie și sâmbătă, Rusia a pierdut 6.630 de trupe, potrivit Kievului, sau o medie de 947 pe zi. Ucraina a spus, de asemenea, că Rusia a pierdut încă 17 tancuri în ultimele 24 de ore, ajungând la un total de 90 de vehicule în aceeași perioadă.

Pierderile efective și estimările pierderilor de echipament sunt dificil de confirmat, experții sugerând că ambele părți exagerează cifrele adversarilor lor. Ucraina a anunțat că numărătoarea sa zilnică include trupe rănite și ucise.

Experții afirmă în linii mari că numărătoarele Ucrainei sunt probabil cifre aproximative exacte, deși estimările de informații ale guvernelor occidentale tind să fie mai mici decât cifrele Kievului. Chiar și cu o marjă de eroare, aceste numere oferă o indicație a costului uman și material enorm provocat de conflict începând cu februarie 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel