Kievul ar putea cădea. Chirieac: Guvernul și Zelenski să se refugieze într-o țară NATO

Guvernul ucrainean, împreună cu președintele, ar trebui să se retragă într-o țară NATO, pentru a conduce țara de acolo, în cazul asedierii Kievului. 

În urma informației conform căreia Kievul urmează să fie ocupat de armata rusă, analistul politic Bogdan Chirieac a apreciat că guvernul și președintele ucrainean ar trebui să se retragă într-o țară membră NATO. 

”Între Donbas și Crimeea, ocupă toată această parte și există temeri că vor continua să ocupe tot litoralul ucrainean al Mării Negre, până la gurile Dunării și joncțiunea cu Transnistria. De altfel am văzut că Moscova cere Republicii Moldova neutralitate în toată această chestiune, ca și cum Republica Moldova ar putea face ceva. 

În privința Kievului eu cred că o măsură logică și probabil că ea trebuie luată de către NATO în acest moment este ca guvernul ucrainean, cu tot cu președintele Zelenski, să se refugieze într-o țară NATO, poate Polonia, unde sunt mai apropiați din punct de vedere etnic și cultural și să încerce să conducă Ucraina de acolo, fiindcă Kievul o să cadă, probabil că în orele următoare”, a spus Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Chirieac a evidențiat faptul că ocuparea Kievului este o chestiune de ”ore, zile”. 

”Cu siguranță, armata ucraineană nu poate face față unui asemenea atac copleșitor. Probabil că au primit ceva armament în ultimele luni de înaltă performanță, dar probabil că nu sunt antrenați să îl folosească. Deci nu poți face ce spune Zelenski, ”luați armele și luptați”, mi-e teamă de o baie de sânge, pentru că rușii nu țin seama de nimic. Odată ce Putin va ocupa Kievul probabil că va planta un guvern marionetă cu care va încerca să revină pe arena internațională, să spună că ”iată, ce s-a întâmplat”. Nu e acceptabil așa ceva”, a mai spus analistul. 

Ucraina, invadată de Rusia. Război la granița României

Ucraina a fost invadată de Rusia. Scene cu adevărat dramatice au fost surprinse la granița cu România. Poliția națională a Ucrainei spune că au loc atacuri în toată țara. Autoritățile au declarat că au înregistrat 203 incidente de la începutul zilei, când Moscova și-a lansat incursiunea. Există victime, atât în rândul militarilor, cât și în cel al civililor. Clădiri distruse, străzi afectate de bombardamente și chiar aeroporturi. Încă de dimineața presa din Ucraina scria că oamenii încearcă să fugă din fața războiului care a îngrozit o lume întreagă. În Kiev oamenii au fost fotografiați în timp ce se ascundeau la metrou, de frica posibilelor bombardamente, alții urmăreau cu sufletul la gură știrile închiși în casă, iar pe străzi erau ambuteiaje la ieșirea din oraș, ucrainenii încercând să părăsească de urgență Kievul. Vezi foto AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel