Kievul susține că regiunile Belgorod și Kursk din Rusia sunt zone active de luptă, însă Ucraina e străină de acțiunile partizanilor

Freepik
Freepik

Un înalt oficial al serviciilor secrete ucrainene a declarat că regiunile Kursk și Belgorod din Rusia sunt acum zone de luptă active.

Andriy Yusov, un purtător de cuvânt al direcției de informații GUR, a făcut aceste comentarii la televiziunea națională ucraineană după ce grupurile anti-Kremlin au declarat că au atacat forțele ruse în cele două regiuni, scrie Sky News.

„Regiunile Kursk și Belgorod sunt acum o zonă de acțiuni de luptă active. Aceasta este ceea ce confirmăm“, a spus el, subliniind că grupurile acționează independent și nu sunt sub controlul Kievului.

„Și așa cum au afirmat voluntarii și rebelii, vorbim despre cetățenii ruși care, neavând alte opțiuni, își apără cu arme dreptul civil împotriva regimului Putin”, a mai spus el.

Trei grupuri din Ucraina au declarat că desfășoară operațiuni armate în regiunile Belgorod și Kursk și au cerut rezidenților să evacueze localitățile pentru propria lor siguranță ieri.

Kremlinul susține că atacurile ucrainene sunt menite să „destabilizeze situația” în timpul alegerilor prezidențiale

Kremlinul a spus că atacurile ucrainene asupra regiunii de graniță rusă Belgorod au fost concepute pentru a destabiliza situația din țară în timpul alegerilor prezidențiale de trei zile.

„Este un fapt evident că [atacurile] au ceva de-a face cu încercările de a arunca o umbră asupra alegerilor sau de a destabiliza situația”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Luptele și bombardamentele din Belgorod, o provincie de frontieră care a fost atacată frecvent de Ucraina, au crescut în ultimele zile.

Într-o declarație, Ministerul rus al Apărării a declarat că Ucraina a folosit elicoptere pentru a parașuta până la 30 de soldați în apropiere de satul de graniță Kozinka.

Acesta a adăugat că au fost respinși de soldații ruși și de polițiștii de frontieră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel