Kim Jong Un a vizitat o fabrică de avioane din Extremul Orient rus

Ce cadouri și-au dat unul altuia Vladimir Putin și Kim Jong-un / Foto: Kremlin.ru
Ce cadouri și-au dat unul altuia Vladimir Putin și Kim Jong-un / Foto: Kremlin.ru

În timpul vizitei sale în Rusia, liderul nord-coreean Kim Jong Un, a ajuns vineri dimineața în orașul Komsomolsk-on-Amur, aflat în Extremul Orient rus. Scopul vizitei sale a fost să inspecteze o fabrică de avioane din zonă. 

"Kim Jong Un a sosit cu trenul la gara din Komsomolsk-on-Amur", a indicat agenţia de presă rusă TASS, menţionând că numărul unu nord-coreean va merge la o "fabrică de avioane". Potrivit agenţiei Interfax, această întreprindere produce "echipamente militare şi civile".

Miercuri, în timpul primei sale călătorii în străinătate de la pandemia de Covid, liderul de la Phenian s-a întâlnit cu preşedintele rus Vladimir Putin la cosmodromul Vostochny unde a vizitat sediul acestei instituţii şi a avut discuţii oficiale de peste două ore, în cadrul obiectivului de consolidare a legăturilor dintre cele două ţări, în special cele militare, transmite Agerpres.

Vizita lui Kim Jong Un în Rusia a început marți și se va desfășura pe o perioadă de "câteva zile", a declarat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, fără a furniza detalii suplimentare.

Președintele rus Vladimir Putin a precizat anterior că liderul nord-coreean Kim Jong Un avea programată o vizită la Komsomolsk-on-Amur pentru a inspecta fabricile care produc echipamente aeronautice, atât civile, cât și militare. Ulterior, Kim Jong Un urma să se deplaseze la Vladivostok, oraș pe care l-a vizitat și în 2019, pentru a participa la o "demonstrație" militară organizată de Flota rusă din Pacific, conform informațiilor furnizate de Kremlin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel