Kim Jong-un, inspecție la fabricile de armament. Dictatorul cere accelerarea și modernizarea producției

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Kim Jong-un a vizitat fabricile de armament din țara pe care o conduce.

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un a inspectat în această săptămână mai multe fabrici de armament importante din Coreea de Nord, inclusiv facilități care fabrică motoare pentru rachete de croazieră strategice, și a cerut o creștere a producției de arme, potrivit mass-media de stat citate de The Guardian.

Vizita de trei zile la fabricile de armament are loc la mai puțin de două săptămâni după ce acesta a participat la o paradă militară importantă alături de oficiali ruși și chinezi, prezentând cele mai noi arme ale Coreei de Nord, inclusiv rachete balistice intercontinentale și drone spion.

Kim Jong-un cere modernizare

Kim a vizitat o fabrică care produce motoare pentru vehicule aeriene armate fără pilot, precum și linii de producție de proiectile pentru lansatoare multiple de rachete cu calibru foarte mare și lansatoare erector transportatoare, a relatat Agenția Centrală Coreeană de Știri (KCNA).

În timpul vizitei la fabrica de motoare, Kim a solicitat „creșterea constantă a performanței și fiabilității motorului” și „extinderea rapidă a capacității sale de producție”, a spus KCNA.

Kim a subliniat, de asemenea, modernizarea armelor mici ca fiind „cea mai importantă și urgentă problemă în pregătirea războiului … în concordanță cu aspectul schimbat al războiului”, a relatat agenția.

Paranoia de invazie

Inspecțiile au loc în timp ce Coreea de Sud și SUA se pregătesc pentru exerciții militare comune importante în această lună. Coreea de Nord consideră astfel de exerciții ca fiind repetiții pentru o invazie și a amenințat în repetate rânduri cu o acțiune „copleșitoare” ca răspuns.

Luna trecută, Phenianul a organizat o paradă militară importantă pentru a marca cea de-a 70-a aniversare a armistițiului din războiul coreean, cu analiști care au descris evenimentul ca fiind „cea mai mare și mai evidentă expoziție nord-coreeană de sisteme capabile nuclear”.

Coreea de Nord a organizat recent o expoziție mare de apărare, cu Kim oferind un tur prin vizita ministrului rus al apărării printr-o vastă prezentare a celor mai noi și avansate arme ale țării, inclusiv rachete balistice și drone spion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel