Kim Jong-Un, liderul Coreei de Nord, vrea mai multe arme

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Coreea de Nord vrea mai multe arme pentru a contracara "agresiunea isterică" a SUA şi a Coreei de Sud. 

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a chemat la creşterea capacităţilor de descurajare ale ţării sale pentru a contracara ceea ce el a numit agresiunea "isterică" din partea Statelor Unite şi a Coreei de Sud, a anunţat marţi agenţia oficială de presă KCNA, relatează AFP.

Numărul unu nord-coreean a participat luni la o şedinţă a Comisiei militare centrale consacrată luptei "împotriva escaladării manevrelor imperialiştilor americani şi a păpuşilor trădătoare sud-coreene pentru a declanşa un război de agresiune", potrivit KCNA.

În cursul acestei reuniuni, Kim Jong Un a ordonat întărirea capacităţilor de descurajare ale Coreei de Nord, "din ce în ce mai rapid" şi într-o manieră "mai concretă şi mai ofensivă".

De la 23 martie, Phenianul a susţinut în special că a efectuat trei teste ale unei drone submarine de atac nuclear capabile să "producă un tsunami radioactiv de mare amploare".

Regimul a mai spus că a lansat o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) pe 16 martie.

Anul trecut, Coreea de Nord s-a declarat putere nucleară "ireversibilă", îngropând astfel eventualele negocieri privind denuclearizarea ţării sale.

În martie, Kim Jong Un a ordonat trupelor sale să-şi intensifice exerciţiile în vederea unui "război adevărat". Washingtonul şi Seulul au răspuns cu manevre militare comune, implicând avioane invizibile americane.

Phenianul consideră aceste manevre ca pe nişte repetiţii pentru o invazie a teritoriului său şi le-a numit marţi exerciţii "isterice", "simulând un război total împotriva" Coreei de Nord, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel