Kim Jong Un promite să intensifice cooperarea „tovărășească” cu Beijingul până la „un nou maxim istoric”

Kim Jong Un, liderul nord-coreean
Kim Jong Un, liderul nord-coreean

Liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a întâlnit cu delegația chineză care a vizitat Phenianul pentru a sărbători cea de-a 70-a aniversare de la sfârșitul războiului din Coreea și a promis că va dezvolta relațiile dintre cele două țări la un „nou maxim istoric”, a declarat sâmbătă presa de stat nord-coreeană.

 

Kim a găzduit vineri o recepție pentru oficialii chinezi conduși de membrul Biroului Politic al Partidului Comunist, Li Hongzhong, a transmis agenția de presă KCNA din Nord. Delegația chineză a fost prima care a vizitat statul izolat de la pandemia de COVID-19 încoace, scrie Reuters.

„La discuție a fost reafirmată poziția părților și guvernelor celor două țări de a face față situației internaționale complicate, din proprie inițiativă, și de a dezvolta constant prietenia și cooperarea tovărășească pe o nouă etapă înaltă”, a spus KCNA.

Întâlnirea a avut loc după ce oficialii chinezi și ruși au stat umăr la umăr cu Kim, joi, în timp ce i-au analizat cele mai noi rachete cu capacitate nucleară și dronele de atac, la o paradă militară din capitala Phenian.

Rusia și China s-au opus eforturilor conduse de SUA de a impune mai multe sancțiuni Coreei de Nord din cauza dezvoltării rachetelor balistice în ultimii ani, acuzând exercițiile americane din regiune pentru creșterea tensiunilor.

Marinele americane și sud-coreene au desfășurat, sâmbătă, exerciții antisubmarin comune în apele din largul insulei Jeju din sudul Coreei de Sud, cel mai recent dintr-o serie de exerciții militare ale aliaților, ca răspuns la ceea ce ei numesc provocări nord-coreene.

Exercițiul, care implică un submarin american cu propulsie nucleară USS Annapolis, care a sosit în Coreea de Sud în această săptămână, a fost desfășurat pentru a contracara mai bine amenințările cu rachete în evoluție ale Coreei de Nord, a transmis marina Coreei de Sud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel