Kim Jong Un se laudă cu un nou 'submarin nuclear tactic de atac'

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Coreea de Nord a anunţat vineri că a construit un 'submarin nuclear tactic de atac' în cadrul eforturilor sale de a-şi consolida forţa navală, a indicat agenţia de presă nord-coreeană ACTC citată de AFP.

Acest nou submarin a fost prezentat miercuri la o ceremonie prezidată de liderul nord-coreean Kim Jong Un, care a declarat că submersibilul face parte din 'progresul în viitor al Marinei în materie de armament nuclear', notează ACTC.

Lansarea submarinului, numit Hero Kim Kun Ok, 'a marcat un nou capitol în consolidarea forţelor navale ale RPDC', potrivit agenţiei de presă nord-coreene care se referă la prescurtarea numelui oficial al Coreei de Nord.

În cursul ceremoniei, liderul nord-coreean a vorbit despre 'planul strategic şi tactic de îmbunătăţire continuă a modernităţii forţelor submarine şi de suprafaţă şi de avansarea în viitor a armamentului nuclear al Marinei', potrivit ACTC.

El a subliniat de asemenea că 'înarmarea Marinei cu arme nucleare devine o sarcină urgentă', notează ACTC. Joi, Kim Jong Un a inspectat submarinul care urma să efectueze o testare, scrie Agerpres.

Citește și - Preşedintele sud-coreean spune că orice cooperare militară cu Coreea de Nord trebuie să înceteze

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a declarat, miercuri, că orice încercare de a coopera cu Coreea de Nord în afaceri militare, într-un mod care dăunează păcii internaționale, trebuie să se oprească imediat.

Yoon a făcut acest comentariu la o întâlnire cu țările din blocul ASEAN din Asia de Sud-Est la Jakarta, Indonezia, a declarat cabinetul său.

Comentariul său vine pe fondul unor informații potrivit cărora negocierile, privind armele dintre Coreea de Nord și Rusia, avansează activ și că liderul nord-coreean, Kim Jong Un, intenționează să viziteze Rusia în curând pentru a se întâlni cu președintele Vladimir Putin.

„Încercarea de cooperare militară cu Coreea de Nord care dăunează păcii internaționale trebuie să se oprească imediat”, a declarat cabinetul lui Yoon la o întâlnire cu liderii țărilor ASEAN.

Coreea de Nord și Rusia au negat existența unor negocieri privind armele.

Kim va face o vizită la sfârșitul acestei luni în orașul-port Vladivostok pentru a discuta despre aprovizionarea Moscovei cu arme pentru războiul din Ucraina, a informat New York Times săptămâna aceasta.

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat anterior că cele două ţări intenţionează să efectueze exerciţii militare comune.

La o întâlnire ulterioară cu liderii ASEAN, împreună cu prim-ministrul japonez Fumio Kishida și premierul chinez Li Qiang, Yoon a spus că țara sa va lucra îndeaproape cu cei doi vecini asiatici, cu scopul de a relua discuțiile pentru îmbunătățirea legăturilor. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel