Kim Jong Un și-a etalat rachetele interzise la întâlnirea cu Serghei Șoigu

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, l-a însoțit pe liderul nord-coreean, Kim Jong Un, la o expoziție unde i-au fost prezentate rachetele balistice interzise ale Nordului, a informat joi presa de stat nord-coreeană.

Ministrul rus, Serghei Șoigu, și o delegație chineză, inclusiv un membru al Biroului Politic, au sosit în Coreea de Nord săptămâna aceasta pentru aniversarea a 70 de ani de la sfârșitul Războiului Coreean sărbătorit în Coreea de Nord drept „Ziua Victoriei”.

Rachetele au fost interzise conform rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU adoptate cu sprijinul Rusiei și Chinei, dar în această săptămână, cele trei țări au oferit o demonstrație de solidaritate fiind unite prin rivalitatea lor cu SUA.

Șoigu face prima vizită a unui ministru rus al apărării în Coreea de Nord de la căderea Uniunii Sovietice. Pentru Coreea de Nord, sosirea delegațiilor ruse și chineze marchează prima deschidere majoră către lume de la pandemia de coronavirus.

Șoigu i-a transmis lui Kim o scrisoare a președintelui rus Vladimir Putin, a informat presa nord-coreeană.

Kim i-a mulțumit lui Putin pentru că a trimis delegația militară condusă de Șoigu, spunând că vizita a adâncit relațiile „strategice și tradiționale” dintre Coreea de Nord și Rusia.

„(Kim) și-a exprimat opiniile cu privire la problemele de interes reciproc în lupta pentru a proteja suveranitatea, dezvoltarea și interesele celor două țări de practicile înalte și arbitrare ale imperialiștilor și pentru realizarea justiției și păcii internaționale”, a transmis mass-media din Coreea de Nord. 

Kim l-a condus pe Șoigu într-un tur al unei expoziții de noi arme și echipamente militare. Fotografii din mass-media de stat l-au arătat pe Kim și oaspeții săi la o expoziție cu unele dintre rachetele balistice din Nord. O altă imagine a arătat ceea ce analiștii au spus că părea a fi o nouă dronă.

Un analist a spus că inspecția lui Șoigu asupra rachetelor nord-coreene a sugerat acceptarea Rusiei a programului nuclear al Coreei de Nord.

„Turul personal pentru Șoigu și disponibilitatea lui Șoigu de a fi fotografiat cu Kim în timpul acestui turneu este o dovadă că Moscova este mulțumită de modernizarea nucleară în curs de desfășurare a Coreei de Nord”, a spus el.

Kim sa întâlnit, de asemenea, cu membrul Biroului Politic al Partidului Comunist Chinez, Li Hongzhong, pentru discuții și a primit o scrisoare din partea președintelui chinez Xi Jinping, a informat presa nord-coreeană, potrivit Voanews.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel