Kim Jong-un trage un semnal de alarmă în privința agriculturii. Penurie de alimente în statul comunist

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Liderul nord-coreean Kim Jong-un o-a îndemnat pe oficialii guvernamentali să realizeze o „transformare fundamentală” în producția agricolă, a informat presa de stat, pe fondul temerilor că deficitul de alimente din țară se înrăutățește.

 

Kim a spus că atingerea obiectivelor de producție de cereale în acest an a fost o prioritate și a subliniat importanța unei producții agricole stabile în a doua zi a unei întâlniri cheie a Partidului Muncitoresc, a declarat marți agenția de presă de stat KCNA, citată de The Guardian.

Raportul nu a explicat ce măsuri va lua Coreea de Nord, dar Kim a spus că schimbările trebuie să aibă loc în următorii câțiva ani.

Remarca lui Kim vine pe fondul unor informații despre deficitul de alimente din țară, deși Coreea de Nord a negat sugestiile că nu poate asigura hrana necesară cetățenilor săi.

Fermele colective reprezintă marea majoritate a agriculturii Coreei de Nord, potrivit cercetătorilor. Astfel de ferme găzduiesc de obicei mai mulți fermieri mici care produc culturi cu forță de muncă comună.

La începutul acestei luni, Ministerul Unificării din Coreea de Sud a declarat că situația alimentară din Nord „părea să se fi deteriorat”.

Ministerul a spus la acea vreme că este rar ca statul comunist să anunțe o întâlnire specială privind strategia agricolă, programată pentru sfârșitul lunii februarie.

În discursul său de la întâlnirea de luni, Kim a menționat „importanța creșterii forțelor productive agricole” în asigurarea construcției socialiste.

Coreea de Nord se află sub sancțiuni internaționale stricte pentru programele sale de arme nucleare și rachete balistice, iar economia sa a fost tensionată și mai mult de restricții stricte la frontieră autoimpuse, menite să stopeze focarele de Covid-19.

Amploarea deplină a penuriei de alimente din Coreea de Nord este neclară, dar într-un raport din ianuarie, proiectul de monitorizare 38 North din SUA a spus că insecuritatea alimentară este cea mai gravă de la foametea care a devastat țara în anii 1990.

„Disponibilitatea alimentelor a scăzut probabil sub minimul strict în ceea ce privește nevoile umane”, se arată în raport.

Căutarea Coreei de Nord de autosuficiență înseamnă că aproape toate cerealele sale sunt produse pe plan intern, dar asta a lăsat țara vulnerabilă, a constatat 38 North.

„Obținerea unei producții agricole adecvate în solurile nefavorabile ale Coreei de Nord a generat, în mod ironic, o dependență puternică de bunurile importate și a lăsat țara expusă la șocuri globale, conflicte diplomatice și vreme nefavorabilă”, se arată în raport.

Soluția pe termen lung a problemelor constă parțial în rezolvarea conflictului privind armele nucleare și sancțiunile, dar necesită și reforme economice.

Inițierea reformelor economice interne ar declanșa capacitatea productivă a Coreei de Nord și ar permite acesteia să exporte produse industriale și servicii comercializabile, să câștige valută și să importe cereale în vrac pe o bază durabilă din punct de vedere comercial, a transmis 38 North.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel