Kirill Logvinov, însărcinatul cu afaceri rus la Bruxelles, convocat de UE

FOTO: Freepik @EyeEm
FOTO: Freepik @EyeEm

Kirill Logvinov, însărcinatul cu afaceri rus la Bruxelles, a fost convocat de UE după moartea lui Aleksei Navalnîi.

Uniunea Europeană l-a convocat pe Kirill Logvinov, însărcinatul rus cu afaceri la Bruxelles, pentru a-și exprima ”indignarea” după moartea în penitenciar a opozantului rus Aleksei Navalnîi, a anunțat marți serviciul diplomatic al Uniunii Europene, relatează AFP.

”UE și-a exprimat indignarea față de moartea opozantului Navalnîi, a cărei responsabilitate revine în cele din urmă președintelui Putin și autorităților ruse”, a adăugat el.

Directorul general al Serviciului european pentru acțiune externă responsabil pentru Rusia, Michael Siebert, ”a cerut Rusiei să autorizeze o anchetă internațională independentă și transparentă” cu privire la moartea opozantului și ”a cerut Rusiei să predea cadavrul familiei acestuia fără întârziere și să le permită să organizeze funeralii”, scrie Agerpres.

UE: Rusia trebuie să elibereze toți deținuții politici

Cu ocazia acestei convocări, diplomatul UE ”a reafirmat că Rusia trebuie să-i elibereze imediat și necondiționat pe toți ceilalți deținuți politici, precum și pe toate persoanele arestate în Rusia, aducându-i un omagiu lui Aleksei Navalnîi”.

Statele Unite ale Americii vor adopta vineri o serie de ”sancțiuni majore” împotriva Moscovei în urma decesului în închisoare al opozantului rus Aleksei Navalnîi, a anunțat marți Casa Albă.

Amintim că moartea lui Alkesi Navalnîi a fost anunțată vineri, de autoritățile ruse, iar corpul acestuia a fost găsit la câteva zile de la anunț, în morga Spitalului Salehard.

Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, se afla într-o închisoare îndepărtată din regiunea arctică unde ispășea o pedeapsă de 19 ani de închisoare după ce supraviețuise în 2020 unei otrăviri de care el acuza Kremlinul.

Citește și: Polonia și Slovenia, convocarea ambasadorilor Rusiei după moartea lui Navalnîi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel