Klaus Iohannis a promulgat ”DOR”, legea care instituie schema de certificare voluntară a produselor agroalimentare românești

FOTO: Administratia Prezidentiala
FOTO: Administratia Prezidentiala

Klaus Iohannis a promulgat legea care instituie schema de certificare voluntară ”DOR”.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care instituie schema de certificare voluntară ”De Origine România - D.O.R.” pentru susţinerea activităţilor de promovare a produselor agroalimentare româneşti.

Schema este voluntară şi se aplică etichetării produselor agroalimentare care utilizează în procesul de fabricaţie materii prime de bază de origine românească şi care respectă cerinţele prevăzute de lege.

Aceasta se aplică pe tot teritoriul României, cu respectarea prevederilor cuprinse în legislaţia Uniunii Europene, iar autoritatea competentă responsabilă cu implementarea prezentei Scheme este Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Solicitanţii trebuie să transmită respectivului minister un dosar, pentru a beneficia de această schemă.

Beneficiarii prezentei Scheme au dreptul să utilizeze logo-ul ”De Origine România - D.O.R.” pentru etichetarea voluntară a unui produs alimentar pe o perioadă nedeterminată, cu condiţia să nu modifice elementele care au stat la baza emiterii certificatului şi înscrierii produsului în RNSCV - D.O.R.

Utilizarea logo-ului ”De Origine România - D.O.R.” pentru etichetarea voluntară a unui produs alimentar fără respectarea condiţiilor prevăzute în prezenta Schemă se pedepseşte conform prevederilor legii.

Începând cu anul 2024, MADR asigură din bugetul propriu resurse financiare pentru promovarea în ţară şi în străinătate a schemei de certificare voluntară ”De Origine România - D.O.R.”, scrie Agerpres.

Citește și: Lege nouă adoptată de Senat. Producătorii de căpșune vor primi ajutor de la stat în valoare de 10.000 lei/ha

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel