Klaus Iohannis, declarații de presă înainte de Summitul Parteneriatului Estic

Administraţia Prezidenţială
Administraţia Prezidenţială

Președintele Klaus Iohannis va susține, miercuri, o declarație de presă.

Președintele României, Klaus Iohannis, va susține, miercuri, 15 decembrie, la 16:40, ora României, la Bruxelles, o declarație de presă înaintea participării la Summitul Parteneriatului Estic.

Rămâneți pe DCNews și DCNewsTV pentru declarațiile președintelui Klaus Iohannis!

Iohannis a promulgat mai multe legi importante

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, o lege care modifică un articol din Ordonanţa privind regimul drumurilor şi care se referă la o serie de excepţii referitoare la amplasarea mijloacelor de publicitate şi reclamă sau construcţii în curbe şi intersecţii.

Legea priveşte modificarea alineatului 4 al articolului 27 din OG 43/1997 privind regimul drumurilor.

'La articolul 27 din Ordonanţa Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicată în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 237 din 29 iunie 1998, cu modificările şi completările ulterioare, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:

'(4) Se interzice amplasarea mijloacelor de publicitate sau reclamă şi a construcţiilor, cu excepţia statuilor şi a monumentelor, în curbe şi în intersecţiile la nivel ale căilor de comunicaţie, în ampriză şi în zonele de siguranţă, precum şi pe suprafeţele de teren destinate asigurării vizibilităţii în curbe şi în intersecţii', conform modificării.

Alte legi promulgate: Materialul vegetativ neecologic, utilizat numai cu autorizarea Ministerului Agriculturii 

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, o lege care prevede că utilizarea seminţelor şi a materialului de înmulţire vegetativ care nu sunt obţinute conform metodei de producţie ecologică, precum şi a răsadurilor care nu provin din agricultura ecologică este permisă numai cu autorizarea organismelor de control aprobate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Este vorba de legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.7/2019 pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2000 referitoare la produsele agroalimentare ecologice.

În cadrul inspecţiilor şi controalelor prevăzute de actul normativ, organismele de control trebuie să respecte prevederile prevăzute în regulamentele de specialitate ale Comisiei Europene.

Pentru analiza probelor, MADR desemnează laboratoarele oficiale şi naţionale de referinţă cu respectarea obligaţiilor prevăzute la art. 37 şi art. 100 din Regulamentul (UE) 2017/625, prin ordin al ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Dacă în urma analizelor se identifică prezenţa unor substanţe care nu sunt prevăzute în anexele I şi II la Regulamentul (CE) nr. 889/2008 al Comisiei şi se constată de către organismele de control că prezenţa substanţelor este determinată de contaminări accidentale, organismele de control aplică sancţiunea declasării produsului şi, după caz, a terenului, fără a afecta plăţile directe. În cazul plăţilor compensatorii acordate în baza măsurii 11 - Agricultura ecologică din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 se retrage plata pe anul curent dacă s-a aplicat sancţiunea privind declasarea terenului, dar nu se aplică sancţiuni administrative. Mai multe, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel