Riscurile la adresa securității europeane sunt încă critice, a transmis, joi, președintele Klaus Iohannis.
„Riscurile la adresa securității europeane sunt încă critice. Trebuie să ne continuăm coordonarea eficientă și să demonstrăm o unitate vizibilă în timpul acestei crize, care sporește securitatea întregii zone euro-atlantice”, a scris, joi, pe contul de Twitter, președintele Klaus Iohannis.
Președintele României a participat, joi, la reuniunea informală a Consiliului European pe tema ultimelor evoluții privind situația de securitate de la granițele Ucrainei.
Iată ce a transmis președintele Klaus Iohannis la dineul informat din Paris, organizat de omologul Emmanuel Macron.
„Președintele României, Klaus Iohannis, a participat miercuri, 16 februarie 2022, la Paris, la invitația Președintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, la o reuniune informală privind situația de securitate din Sahel.
Cu prilejul reuniunii, liderii europeni ai țărilor participante la Forța Takuba, alături de o serie de parteneri africani au abordat evoluțiile politice și de securitate din Sahel și au exprimat sprijinul pentru Mali și poporul malian în eforturile de a obține pacea și stabilitatea durabile și, respectiv, pentru continuarea combaterii terorismul în regiunea Sahel.
Participanții la reuniune au fost de acord că situația de securitate nu mai permite prezența forțelor franceze (operațiunea Barkhane) și a Forței Takuba în Mali. Totodată, au reafirmat angajamentul în sprijinul păcii și stabilității în Sahel, inclusiv printr-o posibilă relocare a forțelor respective în zona Sahel și regiunile învecinate dinspre Golful Guineea. Președintele Klaus Iohannis a salutat organizarea reuniunii înainte de Summitul Uniunea Europeană - Uniunea Africană și a subliniat necesitatea menținerii unității și coordonării, inclusiv cu partenerii regionali, precum și a continuării eforturilor comune în vederea asigurării păcii și securității în regiune, în beneficiul cetățenilor. Președintele României a subliniat că asigurarea securității și a stabilității în Vecinătatea Sudică a UE este cu atât mai importantă cu cât ne confruntăm și cu provocări acute de securitate în Vecinătatea Estică, în proximitatea Ucrainei și la Marea Neagră.” Continuarea, AICI!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News