Klaus Iohannis și Gabriel Oprea, la aniversarea a 155 de ani a primei unități de gardă

Președintele Klaus Iohannis și ministrul Afacerilor Interne și președinte al UNPR, Gabriel Oprea, au fost prezenți, miercuri, la sediul Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul".

Cei doi politicieni au fost prezenți cu ocazia aniversării a 155 de ani de la înființarea primei unități de gardă din Armata Română modernă.

Drapelul de luptă al Regimentului a fost decorat cu Ordinul național "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler.

"Aniversarea Regimentului 30 gardă "Mihai Viteazul" reprezintă un eveniment cu semnificație. Acum 155 se înființa, iar militarii regimentului continuă tradiția și istoria glorioasă scrisă de înaintași. Toți sunt adevărași profesioniști, mândri că sunt parte a gărzii de onoare. Seriozitatea, tradiția, camaraderia fac din regiment o unitate emblematică a Armatei Române. Ca recunoaștere a eforturilor primite zi de zi am dat curs aprobării decorării drapelului cu ordinul național "Serviciul Credincios". Strategia națională de apărare vorbește de o Românie puternică în Europa și în lume. Voi reprezentați România puternică prin tot ceea ce faceți, sunteți un exemplu pentru urmași. Am convingerea că veți face datoria cu profesionalism și onoare. Adresez cele mai sincere felicitări și urez succes în toate activitățile", a spus președintele Klaus Iohannis.

"Ca militar, am o deosebită admirație"

La eveniment a fost prezent și premierul interimat Gabriel Oprea, care a declarat: "Sunt onorat să particip la această ceremonie. Avem bucuria de a vă sărbători pe dumneavoastră. Regimentul 30 Gardă Mihai Viteazul este o structură specială a Armatei Române. Însuși numele este o dovadă a faptului că este o unitate de elită. Ca militar, am o deosebită admirație pentru regimentul 30 Gardă Mihai Viteazul. Vă respectăm pentru ceea ce sunteți. Simpla dumneavoastră prezență emană patriotism și mândrie națională. Acum 155 de ani, domnitorul Alexandru Ioan Cuza semna înființarea primului regiment de gardă. Sunt și voi fi un susținător al tradiției. Dumneavoastră sunteți continuatorii acestei tradiții și vă mulțumim. La mulți ani!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel