Klaus Iohannis, în cărți pentru o funcție europeană. Informații din interior: "Există mai multe variante pe masă"

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Jurnalista Sabina Iosub a vorbit despre negocierile pentru șefia NATO și informațiile care vin pe surse europene, Mark Rutte fiind favorizat de 29 de state membre NATO, în timp ce pentru candidatura lui Klaus Iohannis existând, în acest moment, doar trei voturi, incluzându-l aici și pe al României.

"Nu contează cu cine votează celelalte trei state. Atâta timp cât nu votează cu Rutte, nu se poate lua decizia. De ce? Este nevoie de unanimitate. Chiar dacă să spunem că România ar vota cu Rutte, mai sunt celalalte două state - Ungaria şi Slovacia - care nu votează. 

Aşteptarea mea este că un anunț din partea lui Klaus Iohannis despre o eventuală retragere, dacă va avea loc, o să aibă loc după alegerile europarlamentare. Din 10 iunie încolo, putem să mai aflăm diferite lucruri, nu în această perioadă. De ce? Analiza mea este simplă. Klaus Iohannis, foarte probabil, conform surselor pe care eu le am la nivel european - nu surse româneşti - este în cărţi pentru o funcţie europeană.

Există mai multe variante pe masă şi lucrurile ţin de felul în care va arăta rezultatul alegerilor europarlamentare. În mod concret: cât de sus va fi Partidul Popular European care îl poate susţine pe Klaus Iohannis pentru o astfel de funcţie, faţă de celelalte partide, astfel încât să ne dăm seama celelalte partide la cât de multe funcţii pot avea pretenţii. Cum se împarte, practic, friptura, dacă vreţi, europeană", a spus Sabina Iosub, în emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3

Cât despre funcția europeană care i-ar putea reveni lui Klaus Iohannis, jurnalista a mai spus: "Dacă ne uitam strict la portret, pot fi cel puțin două funcții, strict pe activitate, pe profil. Personal, cred că sunt mari șanse ca acea funcție care nu există în acest moment la nivelul Comisiei Europene să fie pentru Klaus Iohannis. Nu este vorba despre comisar."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel