Klaus Iohannis,  la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii

Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii
Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii

Președintele Klaus Iohannis se va afla, miercuri, într-o o vizită la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii, unde va fi însoțit de ministrul apărării naționale Vasile Dîncu și de șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu.

Vizita la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii va începe la ora 14.00, unde  șeful statului va susține o alocuțiune, informează Administrația Prezidențială.

SUA  au început de anul trecut lucrările de modernizare ale Bazei Aeriana de la Câmpia Turzii, unde vor investi 152 de milioane de dolari. Dintre acestea, 130,5 de milioane de dolari au fost alocate pentru anul trecut și au reprezentat cea mai mare investiție militară americană în Europa pentru anul 2021 prin intermediul Inițiativei pentru Descurajare Europeană, program lansat de SUA în 2014, după ce Rusia a anexat ilegal peninsula Crimeea, potrivit caleaeuropeană.ro.

Potrivit unui raport realizat de grupul american de reflecție Quincy Institute for Responsible Statecraft, SUA au investit 363 de milioane de dolari în bazele militare din România în ultimii 20 de ani, România fiind al doilea cel mai mare beneficiar regional după Polonia.

Joe Biden a anunțat că Statele Unite vor crește prezența lor militară în Polonia, România și celelalte țări de pe flancul estic al NATO dacă Rusia va invada Ucraina, poziție reafirmată vinerea trecută. Un alt anunț de acest tip a venit și din partea Franței, care prin intermediul președintelui Emmanuel Macron și-a afirmat disponibilitatea de a participa cu o prezență militară avansată a NATO în România. De asemenea, Germania a decis să trimită avioane de luptă la Marea Neagră pentru a se alătura misiunilor de poliție aeriană asigurate de Italia.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel