Klaus Iohannis mai are de învățat în materie de lux. Ministrul de interne britanic îi dă lecții

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Credeați că doar zborurile lui Klaus Iohannis sunt scumpe? Ministrul de interne al Marii Britanii a cheltuit 165 de mii de lire sterline pentru a face un singur zbor către Rwanda. 

James Cleverly, ministrul de interne al Marii Britanii, a cheltuit suma de £165,561 pentru închirierea unui jet privat într-o călătorie de o zi în Rwanda, pentru a semna un acord privind deportarea împreună cu Rishi Sunak, la Kigali, relatează The Guardian

Călătoria a avut loc pe 4 decembrie pentru a semna noul acord cu statul din estul Africii, după ce Curtea Supremă a constatat că Rwanda este o "țară nesigură".

Cleverly a călătorit în Kigali împreună cu oficiali și o echipă TV, semnând noul tratat juridic obligatoriu alături de ministrul rwandez al afacerilor externe, Vincent Biruta.

Această dezvăluire vine la scurt timp după ce guvernul a fost criticat pentru planul de a cheltui £1.8m pentru fiecare dintre primii 300 de solicitanți de azil pe care intenționează să îi trimită în Rwanda.

Cleverly a fost al treilea ministru de interne care a mers în Rwanda pentru a semna un acord, urmând pașii predecesorilor săi, Priti Patel și Suella Braverman.

Costul închirierii unui jet privat a fost dezvăluit într-un document de transparență publicat joi.

Tratatul semnat de Cleverly a stabilit un nou organism de apel, format din judecători cu expertiză în azil dintr-o serie de țări, pentru a soluționa cazurile individuale.

Guvernul a declarat că sistemul de azil din Rwanda va fi monitorizat de un comitet independent, ale cărui puteri de a impune tratatul vor fi consolidate. Comitetul va dezvolta un sistem care va permite persoanelor relocate și avocaților lor să înregistreze plângeri.

În cadrul unei conferințe de presă în Kigali, Cleverly a insistat că Rwanda este o țară sigură și a spus că "ne simțim foarte puternici că acest tratat abordează toate problemele lorziilor în Curtea Supremă". A adăugat că acest lucru va fi "reflectat în legislația internă în curând".

Se pare că zborul l-a dus pe Cleverly, membrii biroului său privat, o mică echipă de funcționari publici, un fotograf și o echipă TV BBC la Kigali.

Întrebat despre zbor, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat: "Oprirea bărcilor este una dintre prioritățile noastre de top. Costul sistemului de azil ar putea ajunge până la £11m pe an până în 2026, și nu ne cerem scuze pentru că urmăm soluții îndrăznețe, cum ar fi parteneriatul nostru cu Rwanda pentru a opri bărcile și a salva vieți. Toate cheltuielile guvernamentale trec prin o analiză riguroasă pentru a asigura cea mai bună valoare pentru bani."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel