Klaus Iohannis merge la Chișinău. Președintele României va fi primit de Maia Sandu

Sursă foto: Facebook Maia Sandu
Sursă foto: Facebook Maia Sandu

Klaus Iohannis și Maia Sandu se vor întâlni, mâine, la Chișinău.

Potrivit unui anunț publicat pe site-ul Administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis va face o vizită la Chișinău în ziua de 16 martie 2022. Vizita președintelui României va avea următoarea desfășurare.

- Primire la Președinția Republicii Moldova

- Convorbiri tête-à-tête

- Convorbiri oficiale

- Declarații de presă comune

Președinția Republicii Moldova confirmă vizita lui Klaus Iohannis.

„Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se va întâlni mâine la Chișinău cu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, care va efectua o vizită de lucru în țara noastră. După întrevedere, la ora 18.10, cei doi șefi de stat vor susține o conferință de presă”, se menționează într-un anunț al Președinției de la Chișinău.

Iohannis, despre alimentarea României cu gaz: Negocieri avansate cu mai multe surse

Klaus Iohannis a transmis că autoritățile poartă negocieri și sunt foarte aproape de a ajunge la un acord cu privire la cumpărarea de gaz din alte surse decât cele rusești.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, marți, că autoritățile din România poartă negocieri și sunt foarte aproape de a ajunge la un acord privitor la cumpărarea de gaz din alte surse decât cele rusești.

România va primi gaz lichefiat printr-un tronson care pleacă din Grecia și străbate Bulgaria.

„Avem promisiuni ca, până la sfârșitul acestui an, interconectorul să fie funcțional și să putem, via Bulgaria, să beneficiem de gaz lichefiat care se va descărca în portul din Grecia”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

De asemenea, Klaus Iohannis a dezvăluit că România este aproape de a semna noi înțelegeri privind alimentarea cu gaz.

„Se lucrează și la alte rute alternative de aprovizioare cu gaz și suntem în negocieri avansate cu mai multe surse. Este evident ca până începe iarna 22-23 trebuie să avem alternative viabile, care să ne asigure gaze pentru iarna viitoare”, a spus Klaus Iohannis (vezi imaginile AICI).

Iohannis: E în discuție formarea unui grup de luptă, o prezență NATO permanentă în România

Președintele Klaus Iohannis a spus marți, într-o conferință de presă comună cu președintele Bulgariei, că cele două țări colaborează foarte bine în ceea ce privește apărarea și că este în discuție formarea unui grup de luptă.

„Noi colabărm foarte strâns și foarte bine, România și Bulgaria, în ceea ce privește apărarea comună și NATO. Probabil vă amintiți că Bulgaria joacă un rol foarte important în cadrul Brigăzii internaționale, încă de la început am avut o înțelegere foarte bună pe această temă. Este acum în discuție formarea unui grup de luptă, un battle group, care reprezintă o prezență NATO permanentă în România și este un lucru cunoscut că Franța s-a declarat dispusă să fie națiune cadru pentru acest battle group”, a transmis președintele Klaus Iohannis (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel