Jurnalista Diana Tache a vorbit despre decizia instanței potrivit căreia Klaus Iohannis trebuie să dea înapoi banii obținuți din chiriile de la Sibiu.
Klaus Iohannis pierde o a doua casă din Sibiu pentru care a încasat chirie și trebuie să dea înapoi statului 260.000 de euro, în urma unei decizii definitive pronunțate miercuri de Înalta Curte de Casație și Justiție. Jurnalista Diana Tache a comentat acest subiect în direct la Antena 3 CNN.
"Motivul pentru care acum instanța a procedat așa este o confirmare în plus a faptului că jocul politic este influențat decisiv de jocul magistraților. În 2014, când Klaus Iohannis, țineți minte, avea dosarul cu ANI de incompatibilitate, termenul a fost pus după alegeri: 16 noiembrie - alegerile, 18 noiembrie - termenul. Nu mai contează cum s-a soluționat, câteva luni mai târziu s-a rezolvat cazul, dar acum este invers.
Ca atare, am toată convingerea și speranța până la urmă că domnul Klaus Iohannis înțelege că acest culoar care s-a făcut pentru domnia sa în 2014 s-a închis, e blocat, acum este blocat definitiv, și este foarte important, apropo de culoarul mai mic, de culoarul penal care s-ar putea deschide, este foarte posibil pentru că aduceți-vă aminte că în anul 2014, înainte de alegeri, el a declarat că restul de case și le-a cumpărat din banii de pe chirii. Ca atare, banii au fost obținuți ilegal, astăzi fiind considerat acest fapt într-o manieră definitivă", a declarat Diana Tache.
"Acest dosar a stat în filtru 9 luni de zile până la obținerea unui termen. Ce înseamnă în filtru la instanță? Să vedem dacă judecăm sau nu judecăm și dacă da, când. S-a stabilit când? Vă dau o știre, pe 18 iunie, adică după alegerile locale și europarlamentare.
S-a stabilit termen 24 septembrie, eu personal nu credeam că se va da astăzi decizia, chiar mă gândeam că se va amâna, se va proceda în sensul bine cunoscut deja", a mai spus Diana Tache.
Întrebată ce s-ar fi întâmplat într-o țară normală, dacă ar fi fost dată o astfel de decizie în care un președinte în funcție primește o decizie definitivă, Diana Tache a răspuns: "Nu pot spune ce s-ar întâmpla într-o țară normală. În momentul acesta toată Coaliția stabilității este destabilizată și încearcă cumva să se țină de toate cele ca să poată răspunde într-o formă sau alta, dar, încă o dată, subliniez - într-o țară normală, într-o țară civilizată, toate instituțiile statului ar trebui să se pregătească să răspundă.
Raportarea în dinamică pe care o vedem mai tot timpul acum ar trebui să se întâmple: ce se întâmplă cu imobilele cumpărate din bani ilegali, ce se întâmplă cu dosarul închis de la Parchetul general din 2020, apropo de zona penală, ce se întâmplă cu toate lucrurile astea. Să vedem, răspund magistrații care s-au ocupat timp de 10 ani de toate lucrurile astea? Răspund cei care se fac vinovați de toate lucrurile astea?".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu