Klaus Iohannis, propus la conducerea NATO. Bogdan Chirieac: Asistăm la o mișcare de șah, inteligentă. Înseamnă că România contează

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

În discuţii informale recente, ar fi fost vehiculat numele preşedintelui Klaus Iohannis privind şefia NATO, dar, totuşi, Mark Rutte ar avea o susţinere puternică. Cum vede situația analistul politic Bogdan Chirieac. 

"Cred că este o mişcare politico-diplomatică a României care urmăreşte ceva cu multă precizie. Domnul prim-ministru Mark Rutte, din Olanda, are sprijinul oficial al președintelui Joe Biden, sprijinul Marii Britanii şi al Germaniei. Numai că, în cazul acesta, preşedintele Klaus Iohannis nu se aruncă fără niciun motiv.

Cred că asistăm la o mişcare de şah, la o mişcare inteligentă din partea diplomaţiei României, în aşa fel încât se ţinteşte postul de secretar-general al NATO, în ciuda faptului că Mark Rutte este susţinut de SUA, probabil la schimb cu altceva. Este foarte important lucrul acesta - înalt reprezentant al UE pentru relaţia cu Ucraina, care ar fi o funcție extrem de importantă.

Dar vedeți dumneavoastră, și candidatura asta la secretariatul general al NATO... Faptul ca România, admisă în NATO în 2002 la Praga și în 2004 la Washington, are un candidat pentru șefia civilă a NATO înseamnă că România contează. Este o mișcare politică foarte bună. Mă și miră!", a spus analistul politc Bogdan Chirieac, al România TV.

Vezi și: Klaus Iohannis ar fi fost propus de România în funcția de secretar general al NATO. Reacția Guvernului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel