Klaus Iohannis s-a întors de la Paris cu un alt avion mai mic. Bogdan Chirieac: Până unde se merge cu răutatea?

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Bogdan Chirieac a comentat decizia lui Klaus Iohannis de a se întoarce de la Paris cu un alt avion mai mic. 

Klaus Iohannis s-a întors de la Paris cu un alt avion mai mic, dar tot de lux. Potrivit BoardingPass, președintele a aterizat duminică seară la Sibiu. El a folosit aeronava respectivă atât la plecarea de la Sibiu la Paris, pentru Ziua Francofoniei, cât și la întoarcerea în țară.

"Domnul președinte s-a întors duminică seara de la Paris. Destinația a fost Sibiu, de unde a și plecat joi seara. A zburat tot cu un avion privat, însă unul puțin mai modest, dar cu care zboară des", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a BoardingPass.

VEZI ȘI: Bogdan Chirieac, avertisment pentru PNL, după excesele președintelui Iohannis: Dacă Nicolae Ciucă nu se poate delimita, să o facă partidul

Cuplul prezidențial, cazat într-un hotel de lux din Paris

Klaus Iohannis, împreună cu soția sa, Carmen Iohannis, au participat la Paris la cea de XIX-a ediție a Summitului Francofoniei. Duminică, cuplul prezidențial a vizitat pavilionul României din cadrul Village de la Francophonie. Cei doi au stat cazați la un hotel de lux, unde o cameră costă de la 2.500 euro aproximativ până la 22.500 euro pe noapte. Nu se știe exact cât l-a costat pe președinte o noapte de cazare.

Marți, președintele va organiza la Palatul Cotroceni un eveniment în care va decora liceul la care și-a ținut catedra blocată nu mai puțin de 27 de ani, dar și alte instituții de învățământ din România.

Bogdan Chirieac: Până unde se merge cu răutatea?

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect în direct la Antena 3 CNN.

VEZI ȘI: Ghinion pentru Klaus Iohannis. După ce a pierdut funcții și casa din Sibiu, riscă să piardă și vila de protocol de la Aviatorilor. Vezi istoria încâlcită a locului

"L-ați dat jos pe domnul președinte din avionul cu piscină și l-ați mutat într-un avionaș care nu știu dacă are duș. Până unde se merge cu răutatea? E altceva, nu neapărat că înotai, dar e așa... pentru rang. Deci l-ați dat într-un avion mititel să râdă lumea, Doamne Dumnezeule mare ce ați putut să faceți.

Iar la premierea pe educație, păi după succesul extraordinar al programului de suflet al domniei sale - România Educată - e normal să dea premii acum. Ne-am educat, ne-am civilizat... De fapt nu știu ce am făcut exact, dar dacă dânsul dă premii înseamnă că programul e o reușită, eu așa mă gândesc", a comentat ironic Bogdan Chirieac.

Reamintim că pe 24 septembrie 2024, Klaus Iohannis a plecat din Constanța spre New York pentru o vizită oficială în Statele Unite, alegând același avion Gulfstream G550 pe care l-a folosit în repetate rânduri în călătoriile sale internaționale, potrivit BoardingPass. În ciuda faptului că avionul costă aproximativ 61 de milioane de dolari și este simbolul luxului și al opulenței, președintele continuă să-l folosească. Aceasta nu a fost prima dată când Iohannis a ales acest avion extravagant. În 2023 și 2024, el a utilizat Gulfstream G550 pentru vizite în Washington, Chișinău, Emiratele Arabe Unite, Coreea de Sud și diverse state africane. Deși avionul este asociat cu cei mai bogați oameni din lume, cum ar fi Elon Musk, președintele României nu pare să considere nepotrivit să cheltuiască resursele publice pe astfel de mijloace de transport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;
Știri recomandate
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel