Klaus Iohannis, la Spitalul de Urgență Floreasca, unde sunt internate victime ale exploziei din Crevedia: "De ce s-a ajuns până aici?"

Sursa foto: captură video Digi 24
Sursa foto: captură video Digi 24

Klaus Iohannis va merge în vizită la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, unde se află internate mai multe victime ale exploziei din Crevedia.

Principalele declarații:

- Am vizitat pompierii răniţi care sunt aici în spital. Am întâlnit două categorii de persoane pe care trebuie să recunosc că le admir: pompierii care au fost la intervenție, profesionişti dăruiţi şi care, din păcate, au fost răniţi. Pe de altă parte, medicii, întregul corp medical care s-a mobilizat incredibil, rapid. A preluat pacienţii, i-a tratat şi aceste intervenții rapide au salvat vieţi. Şi unii şi alţii au aprecierea şi admiraţia mea.

- Este momentul să ne gândim şi la familiile victimelor, să le arătăm că suntem real alături de ei, că înţelegem suferinţa şi fiecare în zona lui încearcă să vină cu un ajutor pentru ei.

- Am avut, în ultimele săptămâni, tragedie după tragedie. Am avut tragedia de la 1 Mai, de la Botoşani, de la Crevedia, de la Alba. Sigur, toate pot fi clasificate ca accidente, dar cred că autoritățile trebuie să meargă mult mai mult în profunzime.

- Întrebarea pe care cred că ne-o punem toţi cred că este "De ce s-a ajuns până aici? De ce nu s-a prevenit ce a putut fi prevenit?". Atunci, cu siguranţă, instituţiile competente trebuie să caute explicaţii şi soluţii pentru a preveni cât de mult se poate în viitor. Trebuie să vedem: a fost neglijenţă, sau conivență, sau mai mult? Sau pur şi simplu ignoranță? Sau nu au fost bune procedurile? Sau nu s-au corelat instituţiile sau cineva a încălcat legea penală? Toate aceste lucruri trebuie să fie clarificate, explicate şi sistemele îmbunătăţite.

- Nu pot să accept explicaţii de genul că "pe noi nu ne-a sesizat nimeni". Este greu de acceptat că cei de la Crevedia nu au ştiut.

- Nu vreau să acuz pe nimeni, dar aştept ca instituţiile abilitate să îşi facă datoria, să vină cu explicaţii, cei vinovaţi să primească pedepse exemplare.

- Sintagma cu statul eșuat o mai folosesc politicienii în vâltoarea abordărilor electorale, dar nu trebuie să ne facem că în România nimic nu ar funcţiona. Nu putem să aruncăm totul în aceeaşi oală. Dar, da, sunt lucruri care nu funcţionează. Mai este mult de lucru, dar trebuie să ne apucăm să facem lucrurile să funcţioneze.

- Nu autorităţile ştiu sau nu ştiu. Sunt întotdeauna oameni care ştiu sau nu, care sunt competenţi sau incompetenţi, care sunt la locul potrivit sau nepotrivit. Trebuie să selectăm oameni oneşti, bine pregătiţi, care vor să audă, care vor să vadă problema.

- Pompierii au acționat corect și curajos, la Crevedia. Toate relatările primite arată că s-a intervenit corect.

- De data aceasta, autorităţile şi Guvernul au intervenit cu rapiditate şi au fost luate măsurile care au putut fi luate.

- Este un fapt îngrijorător că avem tot mai multe semnale că sunt elevi care consumă substanţe interzise, atunci este o variantă să se accepte introducerea de teste în şcoli.

- Din calitatea de președinte, nu cred că se putea face mai mult ( n.r. despre spitale). Președintele este doar formal executiv, lucrurile în practică se fac de guvern. Ceea ce am făcut eu ca preşedinte a fost să mă lupt la Bruxelles pentru bani.

_______________________________________________________

La trei zile de la tragedia din Crevedia, Klaus Iohannis este așteptat, în jurul orei 15:00, la Spitalul Floreasca, unde se află internate mai multe persoane rănite în urma exploziei de la fosta stație GPL.

Amintim că singura reacție a președintelui Klaus Iohannis, pe tema tragediei de la Crevedia, a venit în noaptea de sâmbătă.

"O nouă tragedie a zguduit în această seară România și sunt profund îndurerat că exploziile de la Crevedia s-au soldat cu victime. Transmit condoleanțe familiilor îndurerate și le urez însănătoșire grabnică celor răniți. În acest moment, prioritatea zero este să le oferim celor afectați tot sprijinul necesar și să le facilităm accesul la tratament în regim de urgență. De îndată ce situația din zona de risc va fi stabilizată, trebuie demarată rapid o anchetă pentru a afla dacă legea și regulile au fost încălcate. Solicit autorităților luarea de măsuri urgente pentru cei răniți astfel încât tragediile din trecut să nu se mai repete", spunea Klaus Iohannis pe Facebook.

DCNews va transmite LIVE declarațiile președintelui de la Spitalul Floreasca.

Rămâneți alături de noi...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel