Gigantul Kodak, care a ajuns faimos pe piața internațională pentru camerele de fotografiat, a anunțat că își reorientează producția către medicamente după de a primit un împrumut de 765 milioane de dolari de la guvernul american.
Acțiunile Kodak au crescut deja cu 60% marți după ce anunțul a fost făcut. Compania urmează să producă ingrediente farmaceutice cheie pentru producția de medicamente. Directorul executiv al Kodak a declarat că societatea este mândră să participe la întărirea sistemului farmaceutic american, adăugând că în cadrul acestei pandemii globale, americanii au fost dependenți de sprijinul extern pentru medicamentele esențiale. Compania estimează că în 3-4 ani va ajunge la producția în masă.
Gigantul Kodak, fondat în 1888 a dominat muți ani piața fabricând aparate de fotografiat convenabile atât ca preț cât și ca utilizare pentru consumul în masă. Compania a început să întâmpine probleme la finalul anilor 90 când consumatorii s-au îndreptat către fotografiile digitale. Dacă în epoca sa de aur, Kodak avea peste 145.000 de angajați, în prezent are aproximativ 5000 de angajați în toată lumea.
În 2012, Kodak a intrat în procedura de insolvență, orientându-se către printing și oferind serviciile sale către marile societăți. Încă producea camere instant și digitale pentru consumatori. Acum 4 ani însă, a început să producă ingrediente farmaceutice, iar cu noul împrumut acordat de statul american intenționează să-și extindă dramatic producția în New York și Minnesota.
Kodak nu este singura companie de fotografie care și-a reorientat producția: compania japoneză Fujifilm lucrează în prezent la un vaccin împotriva Covid 19 și speră să înceapă testarea pe oameni în curând.
Totuși, Kodak rămâne un exemplu de reorganizare judiciare, pe care inclusiv marile companii române al putea să-l urmeze.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu