Kokosbullar este o prăjitură delicioasă din Suedia care se prepară foarte ușor. Iată rețeta...
Ingrediente
4 dl zahăr (1 dl zahăr = 85 gr)
3/4 dl zahăr pudră (1 dl zahăr pudră = 60 gr)
1 albuş
1 dl apă rece
1 linguri gelatina pulbere
1 dl apă fiartă
5 dl fulgi de cocos (1 dl fulgi cocos = 30 gr)
1 lingură cacao
Cum se prepară
Într-un castron se amestecă zahărul, zahărul pudră, albuşul şi apa rece. Gelatina se topeşte în apă fiartă. Se adaugă la amestecul cu zahăr şi albuş. Totul se amestecă cu mixerul, circa 15 minute pe viteza cea mai mare, până se obţine o cremă tare, scrie gustos.ro. Se amestecă fulgii de cocos şi cacaoa. Se presară din amestecul cu fulgi pe fundul unei tăvi (cu margini!) de circa 20 x 30 x 4 cm. Se toarnă compoziţia de albuş în tavă şi deasupra fulgi de cocos (se dă la o parte cam 1 dl de fulgi). Se ţine la frigider până când compoziţia s-a întărit, circa 2 ore. Se taie în 20 de bucăţi, circa 4 x 4 x 4 cm de mari. Se înfige o furculiţă în fiecare prăjitură şi se trece prin restul de fulgi, astfel încât să fie fulgi pe toate laturile prăjiturii. Se păstrează la rece.
BONUS: Prăjitură cu budincă de ciocolată și pâine toast
Ingrediente
Blat
- o pâine feliată toast
Sirop
- 340 grame de zahăr
- 300 ml de apă
Budinca de griș
- 1 litru de lapte
- 3 linguri de griș
- 3 linguri de făină
- 2 linguri de amidon
- 1 lingură de unt
- 1 linguriţă de zahăr vanilat
- 230 grame de zahăr
Budinca de ciocolată
- 1 litru de lapte
- 4 linguri de zahăr
- 1 lingură de făină
- 2 linguri de amidon
- 2 linguri de cacao
- 1 ciocolată neagră
Cum se prepară
Transferaţi zahărul destinat siropului într-o cratiţă şi caramelizați-l, amestecând în tot acest timp. După ce zahărul a făcut cocoloaşe, adăugaţi apa şi amestecaţi în continuare. Când cocoloaşele au dispărut, opriţi focul, căci siropul e gata, potrivit retetepractice.ro. Într-o tavă, aşezaţi feliile de pâine toast una lângă cealaltă, apoi însiropaţi-le folosind o lingură. În timp ce feliile de pâine absorb siropul, apucaţi-vă de budincă.
Puneţi amidonul, făina, grișul şi zahărul într-o cratiţă încăpătoare, apoi amestecaţi. Adăugaţi treptat laptele şi amestecaţi în continuare, ţinând focul mic. Când budinca începe să fiarbă, adăugaţi untul şi zahărul vanilat. După ce untul s-a topit, stingeţi focul şi lăsaţi-o puţin să se răcească înainte de a o turna în tavă peste feliile de pâine, distribuind cu ajutorul unei spatule.
Adăugaţi făina, amidonul, cacaua şi zahărul într-o cratiţă şi omogenizaţi. Apoi, adăugaţi laptele, tot treptat. Porniţi focul şi amestecaţi în continuare, pentru a nu face cocoloaşe. Când e aproape de punctul de fierbere, adăugaţi ciocolata, lăsaţi-o să se topească şi apoi stingeţi focul. După ce s-a răcit puţin, turnaţi budinca de ciocolată peste cea de griș şi distribuiţi cu ajutorul spatulei. Lăsaţi-o să se răcească 2-3 ore la frigider, înainte de a o consuma.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News