Kombucha, ajutor în reglarea glicemiei în diabetul de tip 2

Kombucha, ajutor în reglarea glicemiei în diabetul de tip 2. FOTO: Freepik @pikisuperstar
Kombucha, ajutor în reglarea glicemiei în diabetul de tip 2. FOTO: Freepik @pikisuperstar

Kombucha este o băutură cu multiple beneficii pentru sănătate, printre acestea și reglarea nivelului de zahăr din sânge în cazul celor cu diabet de tip 2.

Kombucha este un ceai fermentat care are beneficii, cum ar fi îmbunătățirea sănătății intestinelor, prin efectul probiotic, sau prin hidratare în zilele călduroase de vară.

Cercetătorii au fost curioși să afle dacă băutura probiotică ar putea fi de ajutor în scăderea glicemiei și au realizat un studiu cu persoane cu diabet de tip 2.

Diabetul de tip 2 este o afecțiune în care organismul are dificultăți în producerea sau gestionarea eficientă a insulinei.

Milioane de persoane din Statele Unite ale Americii suferă de diabet și, potrivit Centers for Disease Control and Prevention (CDC), această afecțiune este a opta cauză principală de deces din țară.

Pe măsură ce ratele de diabet de tip 2 cresc, oamenii de știință sunt interesați de găsirea unor metode diferite pentru a reduce glicemia, inclusiv prin alegeri alimentare.

Cercetătorii de la Școala de Sănătate a Universității Georgetown din Washington D.C. au vrut să afle dacă kombucha, un ceai originar din China și fermentat cu bacterii și drojdii, ar putea îmbunătăți nivelul de zahăr din sânge.

După ce au comparat mediile de zahăr din sânge între consumul de kombucha și un placebo, au aflat că doar 4 săptămâni de consum de kombucha au redus nivelul de zahăr din sânge la post, înainte de mese, de la 164 la 116 miligrame pe decilitru (mg/dl) în medie.

Pentru comparație, Asociația Americană de Diabet spune că glicemia normală la post înainte de mese este de 80-130 mg/dL.

Studiul este publicat în Frontiers in Nutrition, arată Medical News Today.

Consumatorii de Kombucha, un nivel mai scăzut de zahăr din sânge

Oamenii de știință au luat o medie a datelor de bază ale participanților și apoi datele pentru fiecare rundă de 4 săptămâni de băuturi kombucha și placebo pentru a vedea dacă kombucha a îmbunătățit nivelul de glucoză.

Astfel, nivelul mediu de bază al glucozei pentru participanți a fost de 164 mg/dL, iar după 4 săptămâni de consum de kombucha, media a scăzut la 116 mg/dL, adică o scădere de aproape 30% pentru grupul kombucha.

Prin comparație, s-a înregistrat o mică schimbare a nivelului de bază al glicemiei participanților după ce au băut băutura placebo.

”Placeboul nu a fost asociat cu o schimbare semnificativă din punct de vedere statistic a nivelului mediu al glicemiei la post”, scriu autorii studiului.

De asemenea, cercetătorii au remarcat că dimensiunea mică a eșantionului este o limitare a studiului și au spus că este nevoie de un studiu mai mare.

Citește și: Kombucha, alternativa sănătoasă pentru hidratarea în zilele călduroase. Mihaela Bilic: Are calorii puține

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel