Comisia Europeană lansează un nou atac la adresa Guvernului României, anunţând prin intermediul purtătorului de cuvânt, că va solicita explicații privind modificările recente introduse de Ordonanţa de Urgenţă pe legile Justiției, anunță europarlamentarul Claudia Țapardel. Aceasta este de oărere că este vorba de o nouă dovadă a felului incorect în care cei din Executivul european înţeleg să se raporteze la România.
„Vreau să cred că reprezentanţii Comisiei Europene sunt sub efectul manipulărilor grosolane şi al proastei informări cu privire la ceea ce se întâmplă în România. Altfel nu îmi explic noul atac venit de la Bruxelles, dar şi tonul imperativ folosit de purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene. Din nou este foarte grav ceea ce se întâmplă, pentru că în loc să se informeze corect şi la prima mână asupra lucrurilor pozitive generate de Ordonanţa de Urgenţă, Comisia Europeană intervine încă o dată în treburile interne ale statului român.
Nu acesta este rolul Comisiei, iar atunci când doresc să aibă o poziţie vis-a-vis de o măsură decisă la Bucureşti, reprezentanții Executivului european ar trebui să fie mult mai informaţi şi să aibă o comunicare directă cu reprezentanții Guvernului României, nu să se lase manipulaţi de cei care au interese în a lovi Statul Român, așa cum sunt dezinformatorii de serviciu Macovei, Preda și Mureșan", a declarat Claudia Ţapardal, europarlamentar social-democrat, prin intermediul unui comunicat transmis DCNews.
Țapardel consideră că o situaţie cel puţin la fel de revoltătoare o găsim şi în cazul fostului procuror şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, care încearcă prin toate mijloacele să câştige funcţia de şef al Parchetului European. Din păcate, eforturile disperate ale fostei şefe DNA sunt susţinute în mod incorect şi netransparent de unii dintre factorii de decizie de la Bruxelles.
„Fiind eurodeputat şi crezând ferm că Parlamentul European reprezintă simbolul democraţiei, mi se pare nefiresc ca decizia privind funcţia de şef al Parchetului European să se ia la masa verde de către coordonatorii Comisiei LIBE. Este absolut necesar ca o asemenea decizie să fie luată de toţi membrii Comisiei LIBE şi, de asemenea, de toţi membrii Parlamentului European, aşa cum se iau deciziile legate de directive sau alte numiri la nivel european în cadrul instituţiilor, precum Curtea Europeană de Conturi sau Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. De asemenea, este la fel de anormal şi ceea ce face candidata Laura Codruţa Kovesi, care trimite scrisori Comisiei LIBE exact înainte de audierea sa. Kovesi, anchetată în România pentru fapte grave de corupţie, precum luare de mită, abuz în serviciu şi mărturie mincinoasă, are oportunitatea de a se prezenta pe 26 februarie în faţa acestei comisii şi îşi poate pleda atunci cauza, dar mai ales va trebui să răspundă întrebărilor colegilor din Comisia LIBE. Am convingerea că întrebările vor fi fundamentate pe eşecul managerial de care a dat dovadă în funcţia de şef al DNA din care a fost revocată, dar şi pe dosarele deschise pe numele său, aflate în lucru la Inspecţia Judiciară şi la noua Secţie pentru investigarea infracţiunilor din justiţie", a precizat Claudia Ţapardel.
Europarlamentarul speră că un prim semnal pozitiv că Laura Codruţa Kovesi nu va câştiga competiţia europeană a fost deja dat.
Procurorul francez Jean-François Bohnert s-a clasat pe primul loc în urma votului reprezentanţilor permanenţi ai statelor în Consiliul Uniunii Europene. În urma acestui vot, Bohnert a obţinut 50 de puncte, fiind urmat de Laura Codruţa Kovesi şi de Andres Ritter cu un scor egal, de 29 de puncte.
Vezi și: Kovesi - agent străin, comisie specială de anchetă. Chirieac: Nu mai este un secret pentru nimeni
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu