Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat că, în dosarul diaspora în care a cerut Senatului începerea urmăririi penale faţă de Titus Corlăţean, au fost audiaţi inclusiv ambasadori.
'Au fost audiaţi şi ambasadori şi şefi ai misiunilor diplomatice, au fost audiaţi şi funcţionari din cadrul ministerului', a afirmat Kovesi la ieşirea de la CSM. Anterior, ea a spus că deocamdată suspiciunile procurorilor anticorupţie vizează comiterea infracţiunii de abuz în serviciu şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale şi că Titus Corlăţean beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. 'Pot să vă spun că ataşat referatului procurorului au fost înaintate 19 volume, copii ale dosarului, în care se regăsesc declaraţii de martori, persoane sau funcţionari care au fost implicaţi în aceste activităţi. Sunt documente ridicate de la diverse instituţii publice, alte date şi informaţii pe care se bazează probatoriul în acest moment', a mai susţinut şefa DNA.
Întrebată dacă Titus Corlăţean este singura persoană vizată, Kovesi a precizat că nu poate să răspundă la acest lucru.
Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, cere sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale faţă de senatorul Titus Corlăţean, fost ministru de Externe, în dosarul diaspora. Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni AGERPRES, Kovesi a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de senatorul Titus Corlăţean, la data faptelor ministru al Afacerilor Externe, în legătură cu săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale.
'În contextul organizării alegerilor prezidenţiale din anul 2014, în calitate de ministru al Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, prin încălcarea procedurilor legale şi prin acte de dispoziţie, a organizat discreţionar secţiile de votare din străinătate, obţinând astfel un folos necuvenit pentru candidatul propus şi susţinut de partidul din care făcea şi el parte', susţine DNA. Folosul necuvenit pentru altul a constat în limitarea numărului de cetăţeni români care şi-au putut exercita dreptul de vot în străinătate, indică procurorii.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News