Kovesi îl anchetează cu manta pe Arafat. Percheziţii EPPO la IGAv

Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

Parchetul European a efectuat percheziţii la Inspectoratul General al Aviaţiei din Ministerul de Interne. 

Parchetul European (EPPO), filiala Bucureşti, a efectuat, marţi dimineaţa, descinderi la Inspectoratul General al Aviaţiei din cadrul Ministerului de Interne, în cadrul unei anchete privind achiziţii din fonduri europene, conform Agerpres. 

Potrivit unui anunţ al EPPO, este vorba de o investigaţie în curs, realizată în colaborare cu Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) şi Institutul Naţional de Criminalistică, privind achiziţii publice finanţate din fonduri europene.

Inspectoratul General al Aviaţiei (IGAv) este unitatea centrală de aviaţie a Ministerului Afacerilor Interne, care se află în coordonarea secretarului de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Cu ce se ocupă IGAv

Inspectoratul General de Aviaţie (I.G.Av.) este unitatea centrală de aviaţie a Ministerului Afacerilor Interne, care se află în coordonarea secretarului de stat şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, fiind o structură militară independentă, cu personalitate juridică şi competenţă teritorială generală, care asigură suportul aerian pentru executarea tuturor atribuţiilor specifice ce revin structurilor ministerului. Misiunile executate de I.G.Av. au un specific aparte faţă de cel al unităţilor similare ale celorlalte instituţii din sistemul naţional de apărare, ordine şi siguranţă publică sau civile, prin faptul că, acestea sunt executate în sprijinul forţelor de ordine publică, al comunităţii şi al altor instituţii din arcul guvernamental.

De asemenea, I.G.Av. este componentă a Sistemului naţional de servicii medicale de urgenţă şi execută misiuni de zbor ca operator aerian al S.M.U.R.D.

În ceea ce priveşte dotarea cu aeronave, trebuie precizat faptul că, la debutul punerii în aplicare a Strategiei Dezvoltării Aviaţiei M.A.I. 2010 - 2020, I.G.Av. dispunea doar de 12 elicoptere (10 pentru misiunile M.A.I. şi 2 pentru S.M.U.R.D.). În prezent numărul acestora a crescut, iar gradul de asigurare cu aeronave al I.G.Av. este de 28 (26 elicoptere şi 2 avioane), din necesarul de 39 aeronave (30 pentru nevoile M.A.I., respectiv, 9 elicoptere pentru asigurarea/deservirea Punctelor de Operare Aeromedicală/S.M.U.R.D.) şi 2 UAV.

La această dată I.G.Av. are în subordine 5 unităţi speciale de aviaţie (U.Sp.Av. Bucureşti, U.Sp.Av. Tulcea, U.Sp.Av. Iaşi, U.Sp.Av. Cluj-Napoca şi U.Sp.Av. Caransebeş) şi 10 puncte de operare aeromedicală (POA Bucureşti, POA Târgu-Mureş, POA Iaşi, POA Arad, POA Craiova, POA Constanţa, POA Galaţi, POA Jibou şi POA Caransebeş,POA Brașov, urmând ca pe parcursul anului 2023 să fie operaţionalizat punctul de operare aeromedical din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava), care acoperă operaţional întreg teritoriul naţional, se arată pe site-ul instituţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel