Kovesi, reacție la cazul Horodniceanu, după conflictul cu polițiștii în trafic

Laura Codruța Kovesi a reacționat la conflictul avut de către vicepreședintele CSM, Daniel Horodniceanu, cu polițiștii care l-au oprit în trafic, după o depășire care ar fi fost neregulamentară. 

”Este un magistrat care a făcut sau nu a făcut ceva în timpul liber și eu reprezint o instituție europeană. Nu e treaba mea să comentez ce a făcut sau ce nu a făcut, dacă este bine sau nu ce a făcut.  Există instituții în România care au competența de a se sesiza și verifică ceea ce s-a întâmplat. Ca procuror-șef al Parchetului European, nu pot să comentez că un magistrat în timpul liber face sau nu ceva. Nu am spus că sunt sau nu de acord. Am spus că nu comentez”, a menționat Laura Codruța Kovesi, procuror-șef al EPPO, în interviul acordat Euronews

”O să vă dau legitimația mea de procuror”

Fostul șef DIICOT a fost oprit recent în trafic de polițiști, pe DN2, în județul Iași, după ce ar fi mers cu viteză și nu ar fi semnalizat înainte să facă o depășire. Dialogul dintre Horodniceanu și polițiști a fost filmat, iar înregistrarea arată că procurorul ar fi fost deranjat de situație. 

”Sunt procuror-șef Horodniceanu de la Crima Organizată, nu mă cunoașteți?” le-a spus vicepreședintele CSM polițiștilor care l-au oprit în trafic. ”De ce nu mă cunoașteți oare, dar de unde sunteți dvs?” a insistat Daniel Horodniceanu, care le-a spus polițiștilor că ”o să vă dau legitimația mea de procuror”. ”Nu avem nevoie de legitimația dvs., documentele obligatorii să ni le dați” i-a spus un polițist. După ce i s-a spus că a depășit mașina de poliție fără a semnaliza și fără a păstra distanța, fostul șef DIICOT a reacționat, spunând: ”Terminați cu prostiile astea, nu știți cu cine vorbiți”, cerând, încă o dată, numele polițistului. De asemenea, acesta le-a mai spus polițiștilor să-i caute ei polița de asigurare pe Internet și i-a întrebat: ”Ce faceți la ora asta? Faceți patrulare pe strada principală dintr-un sat? (...) Dvs. să căutați hoții prin câmp”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel