Kremlinul a publicat primele imagini de la un exercițiu de atac la scară largă efectuat la granița cu Ucraina / video

Kremlinul a publicat primele imagini de la un exercițiu de atac la scară largă efectuat la granița cu Ucraina / Sursă foto: Captură YouTube
Kremlinul a publicat primele imagini de la un exercițiu de atac la scară largă efectuat la granița cu Ucraina / Sursă foto: Captură YouTube

Rusia a efectuat exerciții militare de atac la granița cu Ucraina.

Postul de televiziune Moscow Defence a anunţat începerea primelor exerciţii în apropierea graniţei cu Ucraina, scrie Deschide.md.

„Unităţile militare din Districtul Militar de Est al Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse şi ale Forţelor Armate ale Belarusului implicate în verificarea Forţelor de Răspuns a Statului Uniunii au început pregătirea pentru luptă în taberele de antrenament Domanovsky, Gozhsky, Obuz-Lesnovsky, Brestsky şi Osipovichsky".

Cu acest videoclip, postul de televiziune Moscow Defence a anunţat începerea primelor exerciţii în apropierea graniţei cu Kiev, în urma discursului lui Putin.

Youtube video image

După cum explică subtitrarea videoclipului de propagandă, exerciţiul militar va fi împărţit în două faze. Prima se va încheia pe 9 februarie şi va presupune „înfiinţarea de grupări de trupe pe teritoriul bielorus, protecţia şi apărarea unor structuri naţionale şi militare importante, protecţia spaţiului aerian”.

A doua fază se va desfăşura în perioada 10-20 februarie şi prevede „exerciţiu comun în teren”. Videoclipul - care prezintă coloane de vehicule blindate care avansează, elicoptere de luptă şi tunuri îndreptate spre Ucraina - ridică tensiunea internaţională, arătând Vestului şi Ucrainei că Putin este gata de luptă, scrie Mediafax. 

De altfel, jumătatea lunii februarie a fost indicată ca fiind perioada în care Rusia ar plănui să atace.

CITEȘTE ȘI   -  „Propaganda rusă“ a fost învinsă de NATO. Vasile Dîncu: Relocarea militarilor, un răspuns important dat Moscovei

Rusia revine și spune că nu vrea ieșirea Bulgariei din NATO, dar are o problemă cu România

Ambasadorul Rusiei în Bulgaria, Eleonora Mitrofanova, a detaliat cererea Moscovei ca NATO să revină la granițele sale din 1997, subliniind că acest lucru nu implică retragerea NATO din Bulgaria, într-un interviu acordat marți postului NOVA TV.

„Nu se pune problema țărilor care au aderat la NATO după 1997 să iasă NATO. Vorbim despre retragerea contingentului militar, a bazelor și a armelor strategice staționate pe teritoriul lor din 1997. Nu vorbim despre Bulgaria pentru că în acest moment nu aveți nici baze și nici armament ofensiv strategic, dar acest lucru ar trebui să preocupe România într-o oarecare măsură“, a menționat ambasadorul.

„Vorbim despre o atitudine principială, despre un anumit contingent militar, armamente strategice și baze situate pe teritoriu. Nu există nimic de acest gen în Bulgaria. Aș dori să subliniez că guvernul dumneavoastră a avut mare dreptate, după părerea mea, nu a vorbit dur despre această problemă și nu a încercat să facă aceste jocuri“, a explicat diplomatul (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI   -  EXCLUSIV  Orban, săgeată către britanici în întâlnirea cu Putin. Hartmann: Mesaj distinct al Uniunii Europene ca putere mondială

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel