Kremlinul a spus dacă Vladimir Putin va participa la înmormântarea lui Prigojin

Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru

Kremlinul a spus dacă Vladimir Putin va participa la înmormântarea lui Evghenii Prigojin.

Kremlinul nu deține informații despre înmormântarea omului de afaceri Evgheni Prigojin, iar prezența președintelui rus Vladimir Putin la funeralii nu este prevăzută, a declarat marți reporterilor secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, scrie Interfax.

"Prezența președintelui nu este prevăzută. Nu avem informații despre înmormântare", a spus Dmitri Peskov.

El a adăugat că "decizia în această privință este luată de rude și prieteni".

"Aici nu putem spune nimic fără ei", a conchis el.

Decizia privind înmormântarea victimelor avionului prăbușit nu a fost încă luată

Decizia de a-i înmormânta pe cei morți în accidentul aviatic din 23 august din regiunea Tver nu a fost încă luată, a declarat Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, ieri.

"Nu am încă nicio informație despre înmormântare, așa că nu vă pot spune nimic. Cu siguranță, de îndată ce se va lua o decizie, aceasta va fi făcută publică", a spus Peskov reporterilor luni.

El a remarcat că deciziile de înmormântare se iau întotdeauna împreună cu rudele și se bazează în primul rând pe decizia rudelor.

Răspunzând unei întrebări clarificatoare despre posibilitatea participării președintelui Rusiei la înmormântarea celor uciși în accidentul aviatic, inclusiv Prigojin, Peskov a spus: "Nu știm încă când, ce, cum va avea loc înmormântarea, deci nu poate exista un răspuns la această întrebare acum".

Anterior, Comitetul de Investigații al Federației Ruse a raportat că au fost stabilite identitățile a zece persoane care au murit în urma unui accident de avion pe 23 august în regiunea Tver.

"În cadrul anchetei prăbușirii avionului din regiunea Tver, au fost finalizate examinări genetice moleculare. Pe baza rezultatelor acestora au fost stabilite identitățile tuturor celor zece morți. Acestea corespund listei menționate în foaia de zbor", a spus agenția.

Agenția Federală de Transport Aerian din Rusia a raportat că printre pasagerii avionului se numără Evgheni Prigojin și Dmitri Utkin.

Cum s-a prăbușit avionul lui Prigojin în regiunea Tver


După cum s-a raportat cu referire la serviciul de presă al Ministerului pentru Situații de Urgență al Federației Ruse, pe 23 august, o aeronavă privată Embraer Legacy, care zbura de la Moscova la Sankt Petersburg, s-a prăbușit în apropierea satului Kuzhenkino din regiunea Tver. Zece persoane aflate la bord au fost ucise. Printre aceștia se numărau și angajați ai companiei Wagner.

Agenția Federală de Transport Aerian din Rusia a raportat că, potrivit companiei aeriene, la bordul aeronavei Embraer - 135 (EBM-135BJ) se aflau următorii pasageri: Propustin Sergey, Makaryan Evgeniy, Totmin Aleksandr, Chekalov Valeriy, Utkin Dmitriy, Matuseev Nikolay, Prigozhin Evgeniy . Echipajul avionului de afaceri era format din trei persoane: comandantul Levshin Aleksei, copilotul Karimov Rustam, însoțitorul de bord Raspopova Kristina.

Comitetul de anchetă al Federației Ruse a deschis un dosar penal pe motivul unei infracțiuni conform art. 263 din Codul penal al Federației Ruse (încălcarea regulilor de siguranță a traficului și operarea transportului aerian).


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel