Kremlinul amenință Polonia, după ce și-a mutat tancurile la granița cu Belarus

Kremlinul amenință Polonia, după ce și-a mutat tancurile la granița cu Belarus / Foto: Pixabay
Kremlinul amenință Polonia, după ce și-a mutat tancurile la granița cu Belarus / Foto: Pixabay

Kremlinul a afirmat, luni, că amplasarea de tancuri de către Polonia în apropierea frontierei cu Belarus ar intensifica tensiunile, iar aliații Moscovei de la Minsk vor întreprinde toate măsurile necesare pentru a-și asigura securitatea, transmite Reuters.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a răspuns la o întrebare legată de planurile raportate ale Poloniei de a desfășura un nou batalion de tancuri în vecinătatea frontierei cu Belarus.

Guvernul polonez a dislocat un batalion de tancuri în satul Czartajew, aproape de frontiera cu Belarus, conform unui raport al Ministerului Apărării al Poloniei, eliberat la data de 12 noiembrie.

"Suntem conștienți de amenințări", a declarat ministrul Apărării al Poloniei, Mariusz Błaszczak. "Realizăm perfect că liderii de la Kremlin au declanșat războiul pentru a reconstrui Imperiul Rus... Prin urmare, pentru a împiedica atacul asupra patriei noastre, consolidăm armata... Înființăm noi unități militare. Acest batalion de tancuri aici, în Siemiatycze [Czartajew], va fi dotat cu tancuri K2."

Ministrul Błaszczak s-a întâlnit cu soldații în satul Czartajew pentru a sărbători desfășurarea Diviziei de Infanterie Legiunile 1 a armatei poloneze în Siemiatycze.

Formarea Diviziei de Infanterie 1 a început în septembrie 2022 și va include în cele din urmă 12 unități militare. Ministerul Apărării al Poloniei anticipează că peste 30.000 de militari din noua divizie vor fi echipați cu tancuri K2, tancuri Abram, obuziere K9 și altele.

Potrivit raportului Ministerului, "cea mai importantă sarcină a Diviziei de Infanterie Legiunile 1 este să consolideze apărarea zidului estic al țării."

Deși Polonia a fost unul dintre cei mai importanți susținători ai Ucrainei și un partener cheie încă de la începutul invaziei complete a Rusiei în februarie 2022, au crescut tensiunile între cele două țări în ultimele luni.

Un conflict privind exporturile de cereale a izbucnit în septembrie, după ce Polonia, împreună cu Slovacia și Ungaria, au anunțat că vor impune propriile interdicții privind importurile de cereale din Ucraina, în pofida deciziei Comisiei Europene de a pune capăt embargoului la 15 septembrie.

Comisia impusese o interdicție asupra vânzării anumitor produse agricole ucrainene în mai în cinci țări UE care au granițe cu Ucraina.

Mai devreme în această săptămână, președintele Ucrainei a subliniat că "parteneriatul dintre Ucraina și Polonia le face pe ambele, dar și întreaga Europă, mai puternice."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel