Kremlinul, deranjat de modul în care numele președintelui Putin a fost vehiculat în dezbaterea dintre Harris și Trump

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Kremlinul a vorbit despre dezbaterea dintre vicepreședintele american Kamala Harris și fostul președinte Donald Trump.

VEZI ȘI: Harris vs Trump. România, menționată în confruntare. Schimb de replici: „Era să încasez un glonț în cap din cauza lor” / „Crede în existența lui Hannibal Lector” | video

Purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a declarat miercuri că Kremlinului chiar nu i-a plăcut modul în care numele președintelui Vladimir Putin a fost vehiculat în dezbaterea dintre vicepreședintele Kamala Harris și fostul președinte Donald Trump.

Peskov a declarat reporterilor că numele lui Putin a fost folosit ca parte a luptei politice interne din SUA și „chiar, chiar nu ne place”.

El a spus că SUA sunt ostile și negative față de Rusia, iar Kremlinul speră ca candidații să renunțe la astfel de referiri la Putin.

Săptămâna trecută, Casa Albă a declarat că Putin ar trebui să nu mai comenteze alegerile din SUA, după ce a afirmat, într-un comentariu aparent tachinator, că o preferă pe Harris în detrimentul lui Trump și că râsul ei „contagios” este unul dintre motivele pentru care a făcut-o, conform Reuters.

CITEȘTE ȘI: Cum vor arăta SUA, sub conducerea Kamalei Harris. Planul detaliat de guvernare, lansat înaintea dezbaterii cu Trump

Vicepreşedinta democrată a SUA, Kamala Harris, l-a pus marţi pe republicanul Donald Trump în defensivă într-o dezbatere prezidenţială combativă desfăşurată la postul de televiziune ABC, cu o serie de atacuri privind limitele avortului, pregătirea ei pentru post şi pleiada lui de probleme cu legea, în timp ce ambii candidaţi au căutat să aibă un moment decisiv în aceste alegeri marcate de o luptă strânsă, comentează Reuters, conform Agerpres.

Mișcarea făcută de Kamala Harris

Kamala Harris și fostul președinte Donald Trump s-au întâlnit pentru prima dată față în față, în calitate de candidați în cursa alegerilor prezidențiale.

Dezbaterea a început cu o mișcare din partea Kamalei Harris de a-i întinde mâna lui Trump în semn de salut.

Kamala Harris”, i-a spus ea fostului președinte Donald Trump.

VEZI ȘI: Ziua dezbaterii în America. Cum ar arăta SUA condusă iarăși de Trump. „Proiectul 2025” - planul de guvernare internă al fostului președinte, pus sub lupă

Întâlnindu-l pentru prima dată în persoană, Harris și-a obligat adversarul să dea mâna cu ea, lucru pe care el și predecesorul ei în funcția de candidat democrat la președinție, Joe Biden, nu l-au făcut în iunie.

Acesta a fost unul dintre multele momente ale dezbaterii în care cei doi candidați au folosit limbajul corpului, tonul și comportamentul în locul punctelor de discuție sau pozițiilor politice pentru a se lupta.

„A fost o mișcare de putere”, a declarat Mark Bowden, expert în limbajul corpului, referindu-se la faptul că Harris l-a căutat pe Trump pentru o strângere de mână. „Nu cred că se aștepta la asta”, a adăugat Bowden.

Citește mai multe despre tonul și limbajul corpului de la dezbatere aici: Tonul și limbajul corpului la dezbaterea dintre Kamala Harris și Donald Trump. ”A fost o mișcare de putere. Nu cred că se aștepta”

Într-un impuls pentru campania candidatei democrate, megastarul pop Taylor Swift le-a spus celor 283 de milioane de urmăritori de pe Instagram într-o postare imediat după dezbatere că o va sprijini pe Harris şi pe colegul ei de candidatură Tim Walz la alegerile din 5 noiembrie. Postarea a fost apreciată de aproape 2 milioane de ori în 25 de minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel