Kremlinul, reacție surprinzătoare după tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Dmitri Peskov a comentat prin telefon tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump.

Purtătorul de cuvând al președinteluyi Vladimir Putin a declarat duminică că nu crede că actuala administrație americană este responsabilă pentru tentativa de asasinat de sâmbătă asupra candidatului la președinția SUA Donald Trump, dar că a creat o atmosferă care a provocat atacul.

Kremlinul a condamnat ferm orice violență în contextul politicii, a declarat duminică purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov, după atacul asupra lui Donald Trump.

"După numeroase încercări de eliminare a candidatului Trump de pe scena politică folosind în primul rând toate instrumentele legale - tribunale, procurori, încercări de discreditare politică - este evident pentru toți observatorii externi că viața sa este în pericol", a declarat Peskov, adăugând însă că "nu credem deloc că tentativa a fost organizată de actuala putere", notează publicația Barrons.

Citește și: Bloomberg: Reacțiile așteptate ale investitorilor după tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump

Trump pare de neoprit

Fostul președinte Donald Trump a confirmat că va participa la Convenția Națională Republicană de săptămâna viitoare, în ciuda faptului că a fost rănit într-un schimb de focuri la un miting de campanie în Pennsylvania.

"Președintele Trump așteaptă cu nerăbdare să vi se alăture tuturor în Milwaukee, în timp ce vom continua convenția noastră pentru a-l desemna drept cel de-al 47-lea președinte al Statelor Unite", potrivit unei declarații de sâmbătă a oficialilor campaniei Trump și ai RNC.

Convenția de patru zile va veni probabil cu o securitate sporită după împușcături, pe care autoritățile le investighează ca fiind o tentativă de asasinat.

Incidentul de sâmbătă seara s-a soldat cu moartea unui participant și a presupusului atacator. Alți doi trecători au fost grav răniți. Campania lui Trump a declarat că acesta se simte "bine" după ce a fost împușcat în urechea dreaptă în timp ce vorbea la miting.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel